Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 3 липня, 10:35:23

Ще один підрозділ Чернігівського районного центру первинної медико-санітарної допомоги відновлює свою діяльність

01.07.2024   11:36Агенцiя

Завдяки участі у Відкритій грантовій програмі Проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» заклад зможе оснастити нове приміщення Чернігівської амбулаторії коштом гранту.

Для кабінетів сімейних лікарів, кабінету забору крові, маніпуляційної, санітарної кімнати, коридорів будуть придбані офісні та медичні меблі, а також обладнання.

Понад 15 тис. пацієнтів, які мають підписані декларації з лікарями Чернігівської амбулаторії, яка є підрозділом Чернігівського районного ЦПМСД вже будуть отримувати медичні послуги у відновленому приміщенні.

Через повномасштабну війну, частина з 14 амбулаторій та 35 фельдшерсько-акушерських та фельдшерських пунктів Чернігівського районного ЦПМСД зазнали численних збитків та пошкоджень. Це значно перешкоджало наданню необхідної медичної допомоги пацієнтам.

Зокрема, приміщення Чернігівської амбулаторії було зруйноване, також було знищено або значно пошкоджено майно та обладнання амбулаторії. Для відновлення роботи Чернігівської амбулаторії було надано в оренду частину приміщення педіатричного відділення Чернігівської ЦРЛ, яке потребувало ремонту.

Власним коштом центру було проведено капітальний ремонт приміщення. Для надання якісної медичної допомоги та створення комфортних умов для пацієнтів Чернігівська амбулаторія потребувала оснащення офісними та медичними меблями та обладнанням.

Довідково:
Відкрита грантова програма проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» має на меті допомогти з відновленням медичних послуг у громадах, які найбільше постраждали від війни. Станом на червень 2024 року проєкти вже реалізуються на Чернігівщині, Дніпропетровщині, Херсонщині, Київщині, Сумщині, Рівненщині, та Миколаївщині.

Проєкт спрямовано на відновлення системи охорони здоров’я для забезпечення безперервності надання медпослуг, зменшенні рівня захворюваності та зміцненні стійкості системи у протистоянні наслідкам війни.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники Чернігівщини 7 разів залучалися до ліквідації пожеж 10:28

Упродовж минулої доби вогнеборці Чернігівщини ліквідували 7 пожеж, з яких: 4 у житловому секторі та 3 у природних екологічних системах.

Не лише навчають, а й підтримують ЗСУ в закладах освіти Вертіївської громади 10:22

Чаї з полуниці, липи та меліси, приправи з петрушки, кропу, цибулі та часнику, енергетичні солодощі з меду, горіхів, лимонів та сухофруктів – такі дарунки приготували для ЗСУ у Вертіївському ДНЗ «Колосок» у ІІ кварталі 2024 року.

У Львові вперше за роки незалежності відбувся Чемпіонат України з легкої атлетики серед дорослих та молоді, а також командний Чемпіонат України з багатоборства серед дорослих та молоді 09:50

З 28 до 30 червня у Львові відбулися чемпіонат України з легкої атлетики серед дорослих і молоді та чемпіонат України з багатоборства серед дорослих і молоді.

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровані на території області за період з 8:00 02 липня по 8:00 03 липня 2024 року 09:29

Протягом минулої доби зареєстровано 8 небезпечних подій, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 7 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

З 8 липня у Чернігові перекривають рух автотранспорту вулицею Михалевича 08:52

З понеділка перекривається рух автотранспорту на ділянках вулиці Михалевича від вулиці Курсанта Єськова до Староказарменна з 8:00 год 8 липня по 20:00 год. 10 липня та від проспекту Миру до перехрестя з вулицею Волковича з 8:00 11 липня по 20:00 год. 13 липня.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини