Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 3 липня, 10:39:55

Чернігівські поліцейські викрили шахрая, що торгував неіснуючим товаром – музичними інструментами

01.07.2024   08:59Агенцiя

Оперативники Чернігівського райуправління поліції викрили місцевого мешканця, який ошукав десятьох громадян на продажі щипкового музичного інструменту – дримби.

Клієнтів зловмисник знаходив завдяки створеним у соцмережах фейковим оголошенням. Потерпілі перерахували шахраєві від 2500 до 3500 гривень кожен, однак товару не отримали. Фігуранту оголошено про підозру.

 Віднедавна до поліції надійшла серія повідомлень від громадян про те, що вони постраждали внаслідок шахрайських дій при спробі купити через соцмережі музичний інструмент – «Дримбу».

В усіх випадках потерпілі погодилися на умову продавця про попередню оплату повної вартості товару. Клієнти перерахували гроші на банківську картку незнайомця, але товар у визначений термін до заявників не надходив.

Поліцейські одразу розпочали перевірку за вказаними фактами та встановили, що власником фейкових оголошень у соцмережах є 47-річний чернігівець. Чоловік створив акаунти на різних платформах соціальних мереж та розмістив оголошення про продаж дримби.

Поліцейські з’ясували, що у такий спосіб зловмисник встиг ошукати щонайменше десятьох громадян з різних областей України. Кожен з них перераховував зловмиснику на картку від 2500 до 3500 гривень.

Список потерпілих не остаточний і може суттєво зрости у процесі досудового розслідування.

Слідчий поліції під процесуальним керівництвом Чернігівської окружної прокуратури вже повідомив фігуранту про підозру за 10-ма фактами скоєння злочинів за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Досудове розслідування триває.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники Чернігівщини 7 разів залучалися до ліквідації пожеж 10:28

Упродовж минулої доби вогнеборці Чернігівщини ліквідували 7 пожеж, з яких: 4 у житловому секторі та 3 у природних екологічних системах.

Чернігівщина. Обстановка на прикордонні за добу станом на 06.00 03 липня 2024 10:36

Російська окупаційна армія продовжує застосовувати властиву собі тактику терору і веде обстріли по численних цивільних об'єктах нашої держави.

Не лише навчають, а й підтримують ЗСУ в закладах освіти Вертіївської громади 10:22

Чаї з полуниці, липи та меліси, приправи з петрушки, кропу, цибулі та часнику, енергетичні солодощі з меду, горіхів, лимонів та сухофруктів – такі дарунки приготували для ЗСУ у Вертіївському ДНЗ «Колосок» у ІІ кварталі 2024 року.

У Львові вперше за роки незалежності відбувся Чемпіонат України з легкої атлетики серед дорослих та молоді, а також командний Чемпіонат України з багатоборства серед дорослих та молоді 09:50

З 28 до 30 червня у Львові відбулися чемпіонат України з легкої атлетики серед дорослих і молоді та чемпіонат України з багатоборства серед дорослих і молоді.

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровані на території області за період з 8:00 02 липня по 8:00 03 липня 2024 року 09:29

Протягом минулої доби зареєстровано 8 небезпечних подій, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 7 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини