Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 1 липня, 11:06:48

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом спроби нетверезого водія відкупитися від відповідальності

28.06.2024   09:30Агенцiя

Інспектори відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління поліції викрили 52-річного водія автомобіля «ВАЗ», який кермував у нетверезому стані.

За відмову від складання адміністративних матеріалів правопорушник пропонував поліцейським неправомірну вигоду в сумі 10 тисяч гривень.

Вночі 26 червня під час патрулювання автошляхів Новобілоуської громади Чернігівського району увагу поліцейських привернув легковик «ВАЗ», який рухався по селу в комендантську годину. Під час перевірки документів правоохоронці помітили у водія ознаки сильного алкогольного сп’яніння, проте від огляду на стан сп’яніння чоловік категорично відмовився.

Натомість правопорушник, сподіваючись уникнути відповідальності, запропонував патрульним 10 тисяч гривень неправомірної вигоди за відмову від складання адміністративних матеріалів. Правоохоронці попередили водія, що такі його дії мають ознаки кримінального правопорушення, проте чоловік спробував наполягати. Цю розмову зафіксувала бодікамера поліцейського.

Патрульні викликали на місце події слідчо-оперативну групу Чернігівського райуправління поліції.

Слідчий розпочав кримінальне провадження за частиною 1 статті 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Її максимальна санкція – до 4 років позбавлення волі.

Також поліцейські відсторонили чоловіка від керування автомобілем та склали адміністративні матеріали за фактами:

    керування транспортним засобом особою, яка перебуває у стані алкогольного сп’яніння (ч. 1 ст. 130 КУпАП);
    порушення правил користування ременем безпеки (ч.5 ст. 121 КУпАП).

Таким чином, за свої дії правопорушник понесе і адміністративну і кримінальну відповідальність.

Відділ комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Ще один підрозділ Чернігівського районного центру первинної медико-санітарної допомоги відновлює свою діяльність 11:06

Завдяки участі у Відкритій грантовій програмі Проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» заклад зможе оснастити нове приміщення Чернігівської амбулаторії коштом гранту.

Поліція застерігає громадян від шахрайської схеми «друг просить у борг» 10:42

Якщо вам надходить повідомлення або дзвінок від знайомого чи друга «Привіт! Позич, будь ласка, гроші» - перш ніж допомогти, переконайтеся, що це не шахрай, який видає себе за вашого товариша.

У День Конституції України на Чернігівщині відкрили Спасо-Преображенський собор 10:11

28 червня наша держава відзначає 28-му річницю Конституції України. З цієї нагоди у Чернігові відбулися урочистості. Зокрема – відкриття Спасо-Преображенського собору, який, допоки відбуватиметься реставрація, працюватиме як музей.

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровані на території області за період з 8:00 30 червня по 8:00 01 липня 2024 року 09:52

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 5 пожеж. Внаслідок цих подій постраждали 10 осіб.

Поліція Чернігівщини повідомила про підозру членам злочинної групи «чорних лісорубів» за масштабні порубки деревини на десятки мільйонів гривень 09:21

Слідчі обласної поліції спільно з оперативниками карного розшуку за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури викрили членів злочинної групи, які підозрюються у систематичних незаконних порубках лісу в Ніжинському районі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини