Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 29 вересня, 01:30:15

Електронний військово-обліковий документ: отримуйте в ЦНАПі за 15 хвилин

26.06.2024   12:38Агенцiя

З учорашнього дня українці після уточнення облікових даних у ЦНАПі можуть отримати електронний військово-обліковий документ із QR-кодом.

Сервіс безоплатний, вся процедура триває до 15 хвилин. Документ має термін дії 1 рік з моменту формування. Його можна роздрукувати самостійно за допомогою застосунку Резерв+ або звернутися до адміністратора ЦНАПу чи ТЦК.

Як це працює:
Військовозобовʼязаний українець чи українка приходить до ЦНАПу, надає актуальні дані про себе та підтверджує їх. Адміністратор вносить дані в електронну систему. Далі інформація автоматично підтягується у реєстр "Оберіг", а заявник отримує військово-обліковий документ із QR-кодом.

За бажанням заявники адміністратор надішле PDF-файл сформованого військово-облікового документа на електронну пошту або одразу роздрукує його. Він має таку ж юридичну силу, як і документ в електронній формі, тож вибирайте для себе, який варіант зручніший.

Якщо раніше отримували витяг із печаткою та підписом про уточнення даних, зможете повторно звернутися до ЦНАПу та отримати новий із QR-кодом. Документ дійсний 1 рік з моменту формування.

Електронний військово-обліковий документ сформується, якщо в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів наявна вся необхідна інформація про людину. Документ містить такі відомості:

    персональні дані заявника;
    окремий номер запису в ЄДРПВР;
    відомості ВЛК;
    військове звання і військову спеціальність;
    відомості про військовий облік тощо.

Перевіряється документ завдяки QR-коду. Якщо дані не відповідають тим, що містяться в реєстрі, військово-обліковий документ вважається недійсним.

Міністерство цифрової трансформації України
 

Останні новини Чернігівщини

На Менщині рибний браконьєр, за допомогою 12 од. сіток, незаконно наловив риби на понад 116 тис.грн 14:26

25 вересня 2024 року Чернігівським рибоохоронним патрулем під час проведення спільного рибоохоронного рейду разом з працівниками Сектору водної поліції ГУНП у Чернігівській області на водоймах Корюківського району викрито грубе порушення Правил рибальства.

Сучасне обладнання у лікарні, укриття в закладі дошкільної освіти, локальна та нішева продукція від місцевих виробників: що показали начальнику ОВА на Козелеччині 14:24

Учора В’ячеслав Чаус був із робочим візитом у Козелецькій громаді. Відвідав лікарню інтенсивного лікування, де встановили високотехнологічне обладнання. З’ясував, які потреби має один із закладів дошкільної освіти. І які питання турбують місцевий бізнес.

Підтримка Третьої штурмової бригади. Розширено перелік частин, яким допомагатиме громада Чернігова 14:14

Громада Чернігова допомагатиме ще двом військовим частинам, одна з яких – третя окрема штурмова бригада, інша – чернігівська. Рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 26 вересня відповідні зміни внесені до міської Програми шефської допомоги військовим частинам ЗСУ, Нацгвардії, Державної спецслужби транспорту та Державної прикордонної служби України.

Слідчі поліції Чернігівщини повідомили про підозру членам організованої злочинної групи «чорних лісорубів» 14:11

Поліцейські під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури встановили, що підозрювані мешканці Ніжинського району у складі організованої злочинної групи здійснювали незаконну заготівлю дерев твердих порід у промислових масштабах, з подальшим збутом протиправно добутої деревини третім особам.

Вчитися ніколи не пізно… 08:48

«Сісти за парту» у 55 Ніну Самофал змусили життєві обставини, коли повернулася на роботу після тривалої перерви.