Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 8 вересня, 02:39:42

Переглянути механізм розрахунку компенсації за зруйноване внаслідок війни житло. Чернігівська міська рада звертатиметься до Уряду

19.06.2024   12:28Агенцiя

Підготувати звернення на адресу Кабінету міністрів України стосовно перегляду розрахунку державної компенсації за зруйноване житло у сторону збільшення.

 Таке доручення озвучив в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако під час засідання виконавчого комітету 19 червня.

    – Підготуйте звернення до Кабміну про необхідність внесення змін до порядків надання цієї компенсації. Багато людей звертається, наприклад, мешканці вул. Чорновола, 15. Ті сертифікати, які пропонують людям, і я розумію цих людей, вони їх не влаштовують, тому що там коефіцієнти або не дозволяєть купити аналогічне втрачено, або взагалі його купити, – пояснив необхідність звернення до уряду Олександр Ломако.

     Виконуючий обов'язки очільника Чернігова нещодавно мав розмову з мешканцями будинку на вулиці Чорновола, 15, який знищений внаслідок авіаудару, здійснено у 2022 році армією рф, і не підлягає відновленню.

    – Вони відмовляються брати сертифікати, тому що не можуть нічого за них купити. А якщо вони їх зараз візьмуть, то вже тоді назад нічого відмотати не можна. Кажуть, готові рік-півтора чекати, тільки б знати, що все ж таки вони зможуть отримати справедливу компенсацію.

    Я переконаний, що це стосується не тільки цього будинку, а й інших, а також приватного сектору. Зрозуміло, що люди, не маючи іншого виходу, беруть ці сертифікати і щось там купують: чи то меншою площею, чи додають ще власні кошти, але ж не всі можуть так зробити, – додає в. о. міського голови Чернігова.

Це питання підняли під час виконкому, коли розглядалися питання погодження рішень комісії про розмір компенсації власникам пошкодженого та зруйнованого житла.

Так, 6 червня відбулося засідання комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна внаслідок збройної агресії рф проти України та розглянуті питання щодо надання компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна, всього 60 рішень, з яких:

        27 про надання компенсації на загальну суму 3 037 141,21 грн;
        18 про відмову (п'ять – за заявою власника; сім – у зв’язку з не усуненням обставин, що стало підставою для зупинення; шість – оскільки об’єкт нерухомого майна відновлено власником);
        вісім про зупинення розгляду заяви;
        сім про поновлення розгляду заяви.

Також погоджено рішення комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені об’єкти нерухомого майна внаслідок збройної агресії рф від 13 червня, де було прийнято 61 рішення, з яких:

    36 про надання компенсації на загальну суму 52 716 283,24 грн;
    22 про відмову (21 – на підставі заяв заявників; одна – у зв'язку з виявленням недостовірних даних);
    два про поновлення;
    одне про зупинення.


Пресслужба Чернігівської міської ради
 

Останні новини Чернігівщини

Прилуцькі поліцейські розшукали трьох зниклих дітей у Київській області 17:51

Усю ніч співробітники Прилуцького районного відділу поліції встановлювали місце знаходження двох хлопчиків 12 та 8 років та 10- річної дівчики, які зникли ввечері. Дітей знайшли на світанку у сусідній області живими та неушкодженими.

Верстатник, слюсар, водій … Жінки Чернігівщини освоюють чоловічі професії 17:40

Таку тенденцію останнім часом спостерігають у службі зайнятості. На початок вересня на Чернігівщині налічувалось близько 5 тисяч офіційних безробітних (4,8 тис.), серед яких майже 80 % жінок.

“Українське сценічне вбрання. Смарагдова віднова” 12:17

Всіх, хто цікавиться історією української культури — у широкому розумінні — 5 вересня 2024 року запросили до мистецької дискусії Академічний ансамбль пісні і танцю “Сіверські клейноди” та балетмейстер, дослідник-етнограф, автор серії книг про історію народного танцю і костюму Костянтин Богомаз.

Складні часи вимагаються рішучих дій: як розвивається бізнес на Прилуччині 10:10

Наразі весь бізнес Чернігівщини – прикордонного деокупованого регіону – переживає не найкращі часи. Прилуцький район – не виняток з-поміж п’яти, адже будь-який розвиток потребує інвестицій, іншими словами – надто ризикових рішень під час війни.

 Сімейні лікарі Чернігівщини покращують навички із ранньої діагностики онкологічних захворювань

Сімейні лікарі Чернігівщини покращують навички із ранньої діагностики онкологічних захворювань 10:09

305 медиків з 28 центрів первинної медико-санітарної допомоги, що обслуговують мешканців 49 територіальних громад Чернігівщини, пройшли навчальну програму з профілактики та раннього виявлення раку.