Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 8 вересня, 02:49:45

Тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею, має запрацювати в липні

19.06.2024   09:44Агенцiя

Про це повідомив під час загальноміської наради 18 червня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

Зараз триває робота над облаштуванням місць висадки-посадки пасажирів, адже маршрут новий і включає зупинки, через які до цього не курсував громадський транспорт. Тільки після цього схему руху можна буде погодити з патрульною поліцією і запустити роботу цього тролейбусного маршруту.

    – Схему руху нам ніхто не погодить поки не буде зупинок. Маршрут узгоджується з патрульною поліцією, а тролейбусне управління запускає тролейбуси з автономним запасом ходу, які ми придбали. Ми орієнтуємося на першу половину або середину липня. Шерстянка та Подусівка будуть з'єднані з Бобровицею через центр міста, – говорить Ломако.

Нагадаємо, що рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 24 квітня 2024 року у Чернігові розширено тролейбусну мережу. Додано новий маршрут № 1 «Діагностичний центр – мікрорайон «Шерстянка», який обслуговуватимуть тролейбуси з автономним запасом ходу, придбання яких фінансується з міського бюджету. Машини курсуватимуть з інтервалом руху у 20 хвилин. 

    – Треба зробити покриття (на зупинках – ред.), але для цього необхідно вирішити асфальт чи бруківка. А самі зупинки ми там зараз не поставимо, а тільки знаки, бо на це не закладені кошти, – зазначив начальник управління ЖКГ Ярослав Куц. – Як тільки у нас буде остаточна схема (від патрульної поліції – ред.), то нам потрібно кілька тижнів на виконання.

 

Пресслужба Чернігівської міської ради

     

    

Останні новини Чернігівщини

Прилуцькі поліцейські розшукали трьох зниклих дітей у Київській області 17:51

Усю ніч співробітники Прилуцького районного відділу поліції встановлювали місце знаходження двох хлопчиків 12 та 8 років та 10- річної дівчики, які зникли ввечері. Дітей знайшли на світанку у сусідній області живими та неушкодженими.

Верстатник, слюсар, водій … Жінки Чернігівщини освоюють чоловічі професії 17:40

Таку тенденцію останнім часом спостерігають у службі зайнятості. На початок вересня на Чернігівщині налічувалось близько 5 тисяч офіційних безробітних (4,8 тис.), серед яких майже 80 % жінок.

“Українське сценічне вбрання. Смарагдова віднова” 12:17

Всіх, хто цікавиться історією української культури — у широкому розумінні — 5 вересня 2024 року запросили до мистецької дискусії Академічний ансамбль пісні і танцю “Сіверські клейноди” та балетмейстер, дослідник-етнограф, автор серії книг про історію народного танцю і костюму Костянтин Богомаз.

Складні часи вимагаються рішучих дій: як розвивається бізнес на Прилуччині 10:10

Наразі весь бізнес Чернігівщини – прикордонного деокупованого регіону – переживає не найкращі часи. Прилуцький район – не виняток з-поміж п’яти, адже будь-який розвиток потребує інвестицій, іншими словами – надто ризикових рішень під час війни.

 Сімейні лікарі Чернігівщини покращують навички із ранньої діагностики онкологічних захворювань

Сімейні лікарі Чернігівщини покращують навички із ранньої діагностики онкологічних захворювань 10:09

305 медиків з 28 центрів первинної медико-санітарної допомоги, що обслуговують мешканців 49 територіальних громад Чернігівщини, пройшли навчальну програму з профілактики та раннього виявлення раку.