Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 26 червня, 13:41:20

Жінки Чернігівщини освоюють чоловічі професії

17.06.2024   12:04Агенцiя

Таку тенденцію останнім часом спостерігають у службі зайнятості. На Чернігівщині наразі налічується близько 5 тисяч офіційних безробітних. Серед них 77,5 % жінок. На початок червня у базі даних служби зайнятості налічувалось 799 вакансій, на кожну з яких було 6 претендентів.

Фахівці кажуть, що нині через брак чоловіків на обліку чимало жінок обирають для себе роботу, яка раніше традиційно вважалась чоловічою. Вони успішно працюють операторами верстатів, електромонтерами з ремонту та обслуговування сигналізації, з експлуатації електролічильників, охоронниками. Як показує досвід, у сучасних реаліях  жінка може бути й кранівником, лісорубом, пічником, монтером колії, токарем, трактористом і навіть слюсарем-ремонтником з експлуатації газопроводів.

Відсутність необхідних професійних навиків не є перешкодою на шляху до працевлаштування. Служба зайнятості допомагає безробітним жінкам безкоштовно, у короткі терміни здобути затребувану на ринку праці професію, зокрема й шляхом стажування на робочому місці. А громадяни, які не зареєстровані у службі зайнятості, можуть отримати ваучер на навчання.

Ще одна можливість реалізуватись на сьогодні як для чоловіків, так і для жінок – започаткувати або розвивати власний бізнес. Служба зайнятості пропонує скористатися грантовими програмами  в рамках урядового проєкту єРобота. У поточному році переможцями за програмою «Власна справа» та програмою «Грант для ветеранів та членів їхніх сімей»  стали 70 мешканців області і переважна більшість (60 %) серед них - жінки. Вони нарівні з чоловіками відкривають виробництва, заклади харчування, СТО, фермерські господарства тощо.
 

 Чернігівський обласний центр зайнятості
 

Останні новини Чернігівщини

Електронний військово-обліковий документ: отримуйте в ЦНАПі за 15 хвилин

Електронний військово-обліковий документ: отримуйте в ЦНАПі за 15 хвилин 12:38

З учорашнього дня українці після уточнення облікових даних у ЦНАПі можуть отримати електронний військово-обліковий документ із QR-кодом.

росіяни атакували село на прикордонні Чернігівщини: поліція документує наслідки влучань 12:21

Сьогодні російська армія вкотре атакувала мирне населення Городнянської громади Чернігівського району. Під ударом опинилися житлові будинки мирних громадян. На щастя, люди не постраждали.

На Чернігівщині поліцейські викрили злочинну групу на чолі зі «смотрящим за Ніжином» 10:03

Слідчі обласної поліції Чернігівщини спільно з оперативниками управління стратегічних розслідувань припинили багатовекторну протиправну діяльність групи осіб, яка у Ніжині охопила злочинним впливом низку кримінальних сфер, у тому числі і функціонування підпільного казино.

Регіональний офіс «Зроблено в Україні»: консультації фахівців 09:57

Карина Подосінова, директорка ТОВ «Акаунт сервіс плюс», що спеціалізується на наданні бухгалтерських послуг, звернулася до регіонального офісу «Зроблено в Україні» за консультацією.

Обмін досвідом та спільні дії у сфері цивільного захисту: на Чернігівщині відбувся міжрегіональний круглий стіл 09:54

В умовах збройного конфлікту всі цивільні мають бути захищені. Над цим питанням у різних країнах світу, Україні зокрема, працює міжнародна організація CIVIC (Center for civilians in conflict), яка провела тематичний круглий стіл у Чернігові 25 червня.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини