Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 26 червня, 12:54:04

Псевдобанкір заволодів коштами жінки у сумі майже 22 тисячі гривень: поліція застерігає громадян від шахраїв

13.06.2024   18:15Агенцiя

Поліцейські закликають мешканців Чернігівщини не передавати стороннім особам жодних відомостей про свої банківські картки.

Представляючись співробітниками банків, шахраї випитують секретні дані і можуть отримати доступ до ваших рахунків.

Вчора до поліції звернулась 67-річна мешканка Чернігова із заявою про шахрайські дії відносно неї.

Потерпіла розповіла, що їй зателефонував невідомий чоловік та представився працівником банку. Незнайомець повідомив, що картку жінки заблоковано, а для розблокування необхідно назвати всі реквізити. Потерпіла виконала цю вимогу та невдовзі виявила зникнення близько 22 тисяч гривень зі свого банківського рахунку.

Зрозумівши, що її ошукали, жінка звернувся до поліції.

За цим фактом слідчий відкрив провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Поліція наполегливо рекомендує: ніколи не виконуйте вказівок незнайомих осіб, які пов’язані з переведенням коштів, по телефону нікому не розповідайте ніяких відомостей зі своєї картки. Якщо висувають умову, що для виконання певних дій потрібно повідомити пін-код вашої картки, інформацію про термін її дії, захисний тризначний код зі звороту картки або одноразовий пароль з SMS-повідомлення — негайно завершуйте розмову. Це шахрай! Всі операції щодо безпеки картки проводьте тільки особисто у відділенні банку.

Останні новини Чернігівщини

Електронний військово-обліковий документ: отримуйте в ЦНАПі за 15 хвилин

Електронний військово-обліковий документ: отримуйте в ЦНАПі за 15 хвилин 12:38

З учорашнього дня українці після уточнення облікових даних у ЦНАПі можуть отримати електронний військово-обліковий документ із QR-кодом.

росіяни атакували село на прикордонні Чернігівщини: поліція документує наслідки влучань 12:21

Сьогодні російська армія вкотре атакувала мирне населення Городнянської громади Чернігівського району. Під ударом опинилися житлові будинки мирних громадян. На щастя, люди не постраждали.

На Чернігівщині поліцейські викрили злочинну групу на чолі зі «смотрящим за Ніжином» 10:03

Слідчі обласної поліції Чернігівщини спільно з оперативниками управління стратегічних розслідувань припинили багатовекторну протиправну діяльність групи осіб, яка у Ніжині охопила злочинним впливом низку кримінальних сфер, у тому числі і функціонування підпільного казино.

Регіональний офіс «Зроблено в Україні»: консультації фахівців 09:57

Карина Подосінова, директорка ТОВ «Акаунт сервіс плюс», що спеціалізується на наданні бухгалтерських послуг, звернулася до регіонального офісу «Зроблено в Україні» за консультацією.

Обмін досвідом та спільні дії у сфері цивільного захисту: на Чернігівщині відбувся міжрегіональний круглий стіл 09:54

В умовах збройного конфлікту всі цивільні мають бути захищені. Над цим питанням у різних країнах світу, Україні зокрема, працює міжнародна організація CIVIC (Center for civilians in conflict), яка провела тематичний круглий стіл у Чернігові 25 червня.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини