Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 26 червня, 13:01:11

Розпочато демонтаж будівель двох чернігівських шкіл у мікрорайоні Подусівка – №18 та 21

13.06.2024   15:47Агенцiя

Їх було зруйновано 3 березня 2022 року внаслідок авіаударів армії рф.

Споруди не підлягають відновленню, згідно проведених експертиз. Зараз розпочалися роботи з їх демонтажу, які виконуються в межах домовленостей між Чернігівською міською радою та ПРООН.

    – Партнери повністю їх фінансують, а також самостійно визначали підрядника, який здійснює демонтаж, – повідомляє в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. – Крім того, маємо з ними ще один спільний напрямок роботи. Вони придбали кілька одиниць техніки і передали їх в комунальну власність Чернігова – бульдозер, самоскид з вантажопідйомністю 32 т. В роботі ще навантажувач.

В планах на місці зруйнованої школи №21 побудувати нову з потужністю 1 110 учнів та учениць. Проєктуванням вже займається управління капітального будівництва Чернігівської міської ради. Також цей заклад освіти буде мати бомбосховище згідно всіх вимог та стандартів.

    –  Коли буде готовий проєкт, розпочнеться робота з пошуку і залучення зовнішніх партнерів для його реалізації, – зазначає Ломако.

Стосовно доступу до освіти мешканців мікрорайону Подусівка, де в один день ворог знищив дві школи, то діти тимчасово обирають для себе інші ЗНЗ: №13, 14, 20, 32 тощо.



Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Електронний військово-обліковий документ: отримуйте в ЦНАПі за 15 хвилин

Електронний військово-обліковий документ: отримуйте в ЦНАПі за 15 хвилин 12:38

З учорашнього дня українці після уточнення облікових даних у ЦНАПі можуть отримати електронний військово-обліковий документ із QR-кодом.

росіяни атакували село на прикордонні Чернігівщини: поліція документує наслідки влучань 12:21

Сьогодні російська армія вкотре атакувала мирне населення Городнянської громади Чернігівського району. Під ударом опинилися житлові будинки мирних громадян. На щастя, люди не постраждали.

На Чернігівщині поліцейські викрили злочинну групу на чолі зі «смотрящим за Ніжином» 10:03

Слідчі обласної поліції Чернігівщини спільно з оперативниками управління стратегічних розслідувань припинили багатовекторну протиправну діяльність групи осіб, яка у Ніжині охопила злочинним впливом низку кримінальних сфер, у тому числі і функціонування підпільного казино.

Регіональний офіс «Зроблено в Україні»: консультації фахівців 09:57

Карина Подосінова, директорка ТОВ «Акаунт сервіс плюс», що спеціалізується на наданні бухгалтерських послуг, звернулася до регіонального офісу «Зроблено в Україні» за консультацією.

Обмін досвідом та спільні дії у сфері цивільного захисту: на Чернігівщині відбувся міжрегіональний круглий стіл 09:54

В умовах збройного конфлікту всі цивільні мають бути захищені. Над цим питанням у різних країнах світу, Україні зокрема, працює міжнародна організація CIVIC (Center for civilians in conflict), яка провела тематичний круглий стіл у Чернігові 25 червня.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини