Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 18 жовтня, 05:50:04

У Чернігові поліцейські ліквідували лабораторію з виробництва наркотиків та психотропних речовин зі щомісячним прибутком понад 12 млн грн

06.06.2024   10:30Агенцiя

Оперативники Управління боротьби з наркозлочинністю обласної поліції спільно з кримінальною поліцією Чернігівського райуправління затримали у Чернігові наркоділка, який обладнав лабораторію, де виготовляв психотропи «Alfa PVP» в особливо великих розмірах.

Щомісячний злочинний прибуток підозрюваного сягав понад 12 мільйонів гривень.

Затриманню передувала кропітка робота та тривале оперативне супроводження і документування злочинної діяльності наркоділка.

Під час слідчих дій поліцейські встановили, що нарколабораторія була облаштована у господарському приміщенні одного з автокоопертивів Чернігова. Щомісяця наркоділок виготовляв понад 30 кілограмів особливо небезпечної психотропної речовини «Alfa PVP».

Поліцейські за силової підтримки спецпідрозділу «КОРД» провели затримання та санкціоновані обшуки за місцем облаштованої лабораторії та у помешканнях зловмисника.

Під час обшуків поліцейські виявили велику кількість різноманітного обладнання для виготовлення психотропних речовин – спеціальні холодильники, колби, штативи, градусники, скляні та пластикові ємності з хімічною рідиною.

Також поліція вилучила 15 пакетів з порошкоподібною речовиною білого кольору вагою близько 50 кілограмів, пластикові каністри з хімічними рідинами загальним об’ємом понад 250 літрів, а також речовину, що схожа на психотропи «Alfa PVP» об’ємом 17 літрів, порошкоподібну речовину жовтого кольору вагою приблизно 200 г., пластикові ємності з невідомою речовиною білого кольору, а також понад сотню набоїв до автоматичної зброї.

Вилучене направлено на проведення експертних досліджень.

Зловмисника поліція затримала у порядку статті 207 Кримінального процесуального кодексу України.

у чернігові поліцейські ліквідували лабораторію з виробництва наркотиків та психотропних речовин зі щомісячним прибутком понад 12 млн грн

Правоохоронці задокументували повний цикл виробництва наркотичних засобів від отримання прекурсорів до виготовлення психотропних речовин. Слідство встановило, що готовий наркотичний засіб наркоділок фасував і розповсюджував шляхом «мастер-кладів» та «закладок» по Чернігову та області.

у чернігові поліцейські ліквідували лабораторію з виробництва наркотиків та психотропних речовин зі щомісячним прибутком понад 12 млн грн

Слідчі Чернігівського райуправління поліції під процесуальним керівництвом Чернігівської окружної прокуратури планують повідомлення зловмиснику про підозри за ознаками злочинів передбачених:

статтею 307 Кримінального кодексу України (збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів);

статтею 313 Кримінального кодексу України (Викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів);

статтею 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами).

Суд вже обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Чернігівської області
 

Останні новини Чернігівщини

Модульна клініка первинної медичної допомоги днями запрацює у Кіптівській громаді 17:02

Її дещо раніше встановили у селі Чемер у рамках спільного проєкту Міністерства охорони здоров’я України та Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Нові гранти для молоді

Нові гранти для молоді 16:58

Ще більше можливостей для бізнесу з оновленою грантовою програмою Власна справа /грант/, яку адмініструє Державна служба зайнятості!

Очільниця

Очільниця "Слуги народу" Олена Шуляк: Важливо, щоб ветерани мали місце в політиці – на національному, регіональному та місцевому рівнях 14:18

На перших післявоєнних виборах ветерани повинні мати можливість балотуватися і в парламент, і на місцевих виборах – Олена Шуляк

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 17 чернігівців, за знищене – троє містян 12:00

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради 16 жовтня затвердив чергові рішення комісій із розгляду питань щодо надання компенсацій за пошкоджені/знищені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією рф проти України.

Хотів купити ноутбук, а втратив 16 тисяч: поліція радить оплачувати покупки тільки після отримання

Хотів купити ноутбук, а втратив 16 тисяч: поліція радить оплачувати покупки тільки після отримання 11:11

Поліцейські наполегливо рекомендують мешканцям Чернігівщини бути обачними під час покупок в соцмережах та на сайтах безкоштовних оголошень.