Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 18 жовтня, 06:08:03

17 захисників з Чернігівщини взяли участь в “Іграх Нескорених”

04.06.2024   15:18Агенцiя

17 ветеранів та військових з Чернігівщини взяли участь у спортивних змаганнях “Ігри Нескорених”, які проходили з 31 травня по 2 червня у Києві. Загалом у змаганнях взяли участь 329 учасників, які випробували власні сили у 9 адаптивних видах спорту.

“Ігри Нескорених” — щорічні міжнародні змагання для ветеранів та бійців, які отримали поранення. Уже за місяць журі оголосить список із 35 фіналістів, які пройшли до національної збірної та поїдуть на зимові гібридні “Ігри” до Канади, що пройдуть в 8-16 лютого 2025 року.

“Головна мета “Ігор Нескорених” — повернення ветеранів до цивільного життя через спорт. Адже реабілітація після отриманих травм потребує колосальних ресурсів. Ветерани, як ніхто інші — вміють підтримувати один одного. Й ті учасники, які поїдуть на змагання за кордон — привезуть досвід, який втілюватимуть тут задля підтримки побратимів”, — каже Руслана Величко-Трифонюк, очільниця Українського ветеранського фонду.

На зимових “Іграх” у Канаді учасники змагатимуться у плаванні, веслуванні на тренажерах, волейболі сидячи, баскетболі на кріслах колісних та регбі на кріслах колісних, включаючи нові зимові види спорту: гірські лижі, сноуборд, біатлон, бігові лижі, скелетон і керлінг на кріслах колісних.

Проєкт втілює Міністерство у справах ветеранів, Український ветеранський фонд, ГО “СтратКом Україна”, ГО “Ігри Інвіктус України”, ГО “Повернись живим!”.

Останні новини Чернігівщини

Модульна клініка первинної медичної допомоги днями запрацює у Кіптівській громаді 17:02

Її дещо раніше встановили у селі Чемер у рамках спільного проєкту Міністерства охорони здоров’я України та Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Нові гранти для молоді

Нові гранти для молоді 16:58

Ще більше можливостей для бізнесу з оновленою грантовою програмою Власна справа /грант/, яку адмініструє Державна служба зайнятості!

Очільниця

Очільниця "Слуги народу" Олена Шуляк: Важливо, щоб ветерани мали місце в політиці – на національному, регіональному та місцевому рівнях 14:18

На перших післявоєнних виборах ветерани повинні мати можливість балотуватися і в парламент, і на місцевих виборах – Олена Шуляк

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 17 чернігівців, за знищене – троє містян 12:00

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради 16 жовтня затвердив чергові рішення комісій із розгляду питань щодо надання компенсацій за пошкоджені/знищені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією рф проти України.

Хотів купити ноутбук, а втратив 16 тисяч: поліція радить оплачувати покупки тільки після отримання

Хотів купити ноутбук, а втратив 16 тисяч: поліція радить оплачувати покупки тільки після отримання 11:11

Поліцейські наполегливо рекомендують мешканцям Чернігівщини бути обачними під час покупок в соцмережах та на сайтах безкоштовних оголошень.