Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 07:48:21

Україна завоювала шосту медаль чемпіонату світу зі стрільби: "бронза" у команди Костевич / Коростильов

20.10.2022   13:03Агенцiя

Україна здобула шосту нагороду чемпіонату світу з кульової стрільби, що проходить у єгипетському Каїрі. Упродовж змагального дня у середу, 19 жовтня, українці виграли одразу три нагороди.

Спершу "золото" здобув Павло Коростильов - це перша найвища нагорода для України, тоді "срібло" у команди Дар'ї Тихової та Сергія Куліша (стрільба з гвинтівки, положення лежачи з 50 м). А останню нагороду за день принесли Олена Костевич та Павло Коростильов.
Дует Костевич / Коростильов виборов "бронзу" в змішаних змаганнях у стрільбі з пневматичного пістолета з 25 метрів. У кваліфікації Олена та Павло претендували на вихід до "золотого фіналу", але в останніх пострілах Олена Костевич не була ідеально влучною - українська пара втратила лідерство і опустилася на третє місце. До виходу в фінал не вистачило одного балу (375 проти 376).
Однак уже в "бронзовому фіналі" Костевич та Коростильов упевнено взяли своє: вони перемогли збірну Польщу з рахунком 16:4 та завоювали медаль.

    ЧС-2022 з кульової стрільби. Мікс: пістолет, 25 м
    Німеччина
    Республіка Корея-2
    Україна-1 (Костевич / Коростильов)

Також у цій дисципліні виступала українська пара Оксани Ковальчук та Максима Городинця, але вони зупинилася у другій кваліфікації - 8 місце.
 

Що відомо
    Для Олени Костевич це п'ята медаль у кар'єрі на чемпіонатах світу та перша з 2018 року. Для Павла Коростильова - восьма в кар'єрі та третя на ЧС-2022.
    У 2019 році пара Костевич / Коростильов вигравала "бронзу" у цій ж дисципліні на Європейських іграх.
    У медальному заліку чемпіонату світу Україна йде на шостому місці - шість медалей (1+2+3).
    Україна завоювала другу ліцензію на Олімпіаду-2024: як це сталося.
 

suspilne.media

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.