Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 04:03:45

Акції “Олімпійська книга” та “Олімпійський куточок” набувають розмаху у Чернігові

17.11.2012   14:26Агенцiя

В Чернігові набувають розмаху Всеукраїнські акції “Олімпійська книга” та “Олімпійський куточок”, в рамках яких Національний олімпійський комітет України спільно з Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України та Державною службою молоді та спорту України здійснюють безкоштовне забезпечення закладів освіти України літературою олімпійської тематики.

Акції “Олімпійська книга” та “Олімпійський куточок” набувають розмаху у Чернігові

Акції “Олімпійська книга” та “Олімпійський куточок” набувають розмаху у Чернігові

Загальноосвітні школи Чернігівщини продовжують отримувати олімпійську літературу і організовують відкриття олімпійських куточків, презентації, конференції, диспути.

Створення сучасної системи освіти та виховання підростаючого покоління неможливо без оптимального вирішення цілої низки соціальних, економічних, екологічних, політичних, правових та інших завдань.Одним з варіантів вирішення цієї складної проблеми може бути організація освітнього та виховного процесів на основі ідеології олімпійського руху, шляхом впровадження системи олімпійської освіти та поширення літератури серед учнівської молоді.

Враховуючи вищесказане, обласний осередок НОК України разом з міським центром ФЗН “Спорт для всіх” стали ініціаторами проведення даної Акції в науково-інформаційних, культурно-освітніх та методичних закладах міста – бібліотеках. Першим установою, що прийняла участь у старті Акції, стала Центральна міська бібліотека імені М. М. Коцюбинського. У рамках акції кожна загально-освітня школа проводяться зустрічі учнівської молоді з олімпійцями, відомими спортсменами та ветеранами спорту.

Проводяться виставки та заходи з вивчення історії міжнародного та національного олімпійського руху. Також навчальні заклади мають можливість отримати спортивний інвентар і різну літературу за олімпійською тематикою. Першими учасниками акції стали учні Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту № 5.

На зустріч з ними прийшли наші заслужені олімпійці: володарка срібної нагороди на Пекінській Олімпіаді Ольга Коробка; бронзовий призер Олімпіади в Пекіні Наталія Давидова та прославлена біатлоністка, учасниця трьох Олімпійських Ігор Ніна Лемеш.

Імениті спортсменки переглянули виставку “Чемпіони – назавжди”, яку підготували відвідувачі бібліотеки, передали міській бібліотеці книги на олімпійську тематику і провели серед учнів вікторину з історії Олімпійських Ігор. Самим ерудованим серед учнів ліцею виявився Євген Артюх. Переможець та активні учасники вікторини отримали призи з автографами уславлених спортсменок. А виставка спорту бібліотеки наповнилася літературою та стає постійно – діючою.


http://noc-cn.org/news/akciji_olimpijska_kniga_ta_olimpijskij_kutochok_nabuvajut_rozmakhu_u_chernigovi/2012-11-14-701

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини