Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 04:00:03

Друга ліга. “Десна” – “Тернопіль” 1:0. Ще одна мінімальна

10.11.2012   22:51Агенцiя

Друга ліга. Группа А. 20-й тур “Десна” (Чернігів) – ФК “Тернопіль” – 1:0 Гол: Атласюк, 86 (у власні ворота)

“Десна”: Федоренко – Жук, Чуланов, Мельник, Анеліков – Стеценко, Воронченко (Бовтрук, 62) – Луценко (Кобець, 73), Кондратюк, Картушов (Черненко, 67) – Бровкін (Фурта, 72).

“Тернопіль”: Данкович – Клекот, Дубчак, Атласюк, Трофімчук – Кондзьолка, Чорний, Козелко (Гаврилюк, 87) – Полянчук (Сороцький, 82), Семенець, Богданов (Куріцький, 46)

Попередження: Трофімчук

Нинішньої осені “Десна” перемогла в восьми матчах. Шість з цих перемог не можна назвати переконливими – перевага чернігівців склала в них лише один м’яч. Так трапилося і цього разу. З іншого боку, ось вже чотири матчі поспіль “Десна” не пропускає, тоді як в попередніх матчах суперники в двох третинах випадків змушували капітулювати Андрія Федоренка.

Статистика статистикою, але в звітному матчі команди могли відзначитися вже в перші п’ять хвилин. Спочатку голкіперу “Десни” довелося виходити з воріт і буквально знімати м’яч з голови Богданова, якого перед грою вважали найнебезпечнішим в команді гостей (забігаючи наперед, 17-й номер “муніципалів” нічим не запам’ятався і справедливо був замінений в перерві матчу). А за дві хвилини Бровкін після чудової діагоналі через півполя від Анелікова, змарнував гарну нагоду в межах штрафного майданчика. Одного суперника форвард “Десни” прибрав в момент прийому, але пробив прямо в ноги іншому тернополянину.

Показавши один одному зуби, футболісти на довгий час принишкли, зекономивши автору цих рядків чимало місця в блокноті – занотовувати щось не було приводів. Порушив мертвий спокійний перебіг матчу той самий Бровкін з товаришами. Жук повторив діагональ Анелікова, Картушов прострілив вздовж лінії воріт, а форвард “Десни” в шпагаті… притис м’яча до газону. Поки Бровкін конвульсивно намагався звільнити шкіряну кулю від своєї ваги і все ж проштовхнути її в ворота, захисники встигли ліквідувати загрозу.

Тут же додав емоції і Федоренко. Несильний дальній удар гравця ФК “Тернопіль”; голкіпер чернігівців зафіксувати м’яча не зміг і той відскочив аж від лінії воріт до 11-метрової позначки. На щастя, всіх тернопільських претендентів на добивання випередив капітан “Десни” Вадим Мельник. А за дві хвилини знову капітан врятував команду від неминучого голу, коли ризикованим підкатом ззаду видряпав м’яч в ногах Богдана Семенця, який вже готовий був втекти на рандеву з воротарем команди господарів.

Чим ближче була перерва, тим краще виглядали гості. Їхні атаки були швидші, фланги (по суті, тернопільська команда грала в три форварди) працювали активніше, а якби ліворуч Богданов видав свою звичну гру, то неприємностей біля воріт Федоренка було би значно більше. Коли ж чернігівці пробували втекти в контратаку, підопічні Василя Івегеша або вміло фолили в центрі поля, або не менш грамотно підставлялися і потім хвилину лежали на газоні, затягуючи час. За останні 10 хвилин першого тайму крики “вставай – застудишся”, “м’ясо з поля” і варіації на тему з трибун почули Чорний, Семенець, Кондзьолка, а Козелко навіть дочекався свистка на перерву, перебуваючи в горизонтальному положенні.

Проте, футболісти з Тернополя відзначилися не лише фігурним лежанням на полі, але й найгострішим моментом першого тайму. Полянчук після відмінного пасу Семенця увірвався до штрафного майданчика з правого флангу і пробив повз голкіпера, функції якого виконав Володимир Чуланов, вибивши м’яча з лінії порожніх вже воріт.

Паритет відносно гольових моментів підопічні Олекандра Рябоконя відновили вже по перерві. Під час затяжної позиційної атаки чернігівці ледве не втратили м’яча, гості відразу рвонули вперед, аби організувати контратаку, але опорник “Десни” Стеценко все ж зумів залишити м’яч команді і миттєво віддав вертикальний пас на хід Черненку. Оскільки так швидко кардинально змінити напрямок руху захисники з Тернополя на змогли, то на самотнього воротаря вискочили відразу два гравці “Десни”. Черненко чомусь вирішив не бити, а віддати на Бровкіна, що біг паралельним курсом. Проте пас вийшов надто слабким, і коли м’яч нарешті докотився до “десятки” чернігівської команди, в навантаження до нього з’явилася нога Андрія Дубчака. Як підсумок – кутовий замість 100-відсоткового голу.

Надалі гра нагадувала повільні поламані гойдалки. Гойдалки, бо на кожен напівмомент “Десни” гості відповідали своїм ударом. Поламані, бо гострих моментів не виникало – команди обмежувалися неточними дальніми ударами і безадресними навісами. Повільні, бо між кожним обміном атаками, команди відпочивали в центрі поля по кілька хвилин.

Клекот навішує зі штрафного, Козелко ставить корпус і скидає м’яча на Полянчука. Правий крайній б’є над поперечиною.

Луценко пробує втекти по флангу, але Трофімчук збиває його за метр до лінії штрафного майданчика. Картушов з перспективної точки б’є вище воріт.

Дубчак в фірмовому стилі вкидає аут майже до чужого воротарського майданчика – Чорний б’є несильно і прямо в руки Федоренку.

Фурта пробує втекти від опікуна, але в останній момент перспективний пас на хід зупиняють захисники.

Семенець обігрує на лівому фланзі Жука, але з кута штрафного майданчика навіть не б’є, а по суті віддає пас в руки воротареві “Десни”… І так кожні чотири – п’ять хвилин.

І вже коли здавалося, що чернігівські футболісти вдруге поспіль зіграють по нулях, фортуна вирішила винагородити активного Черненка. Він з боями прорвався правим флангом і прострілив до воротарського майданчика. На перехоплення кинулися Данкович і Атласюк. Останній випередив свого голкіпера і зрізав м’яча в дальній кут власних воріт.

Часу, щоб відігратися у гостей було ще достатньо (чотири “законні” хвилини плюс три компенсовані), але тернополяни від такого голу, схоже, оговтатися не змогли. Лише Кондзьолка на обов’язках капітана зважився на удар відчаю здалеку, але м’яч пролетів трохи вище воріт.

http://www.ua-football.com/ukrainian/2a/509ea6ea.html


 

 

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини