Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:25:09

«Десна» U-16 перемогла полтавську «Ворсклу»

15.09.2021   11:20Агенцiя

Вихідні 11-12 вересня пройшли для представників нашого клубу під знаком протистояння з полтавською «Ворсклою». Й мова не тільки про матчі основної та молодіжної команд в рамках УПЛ…

12 вересня на «Чернігів-Арені» вихованці СДЮШОР «Десна» зустрічалися з ДЮФШ ФК «Ворскла» (Полтава) у рамках Дитячо-юнацької футбольної ліги України (ДЮФЛУ).
Нагадаємо, чернігівці виступають у групі 2 Вищої ліги (другому за силою дивізіоні дитячо-юнацького футболу України). Змагання там стартували лише тиждень тому, тож про положення команд у таблиці говорити ще зарано. Однак, відзначимо, що серед суперників вихованців СДЮШОР «Десна», крім «Ворскли», є й інший представник клубу УПЛ – харківський «Металіст-1925».

Рідні стіни допомагають

Першими у гру вступили команди вікової категорії U-16 (хлопці 2006 року народження). На момент початку матчу вже було відомо, що у Полтаві «Десна» U-19 розгромно поступилася «Ворсклі»: 1-5 (єдиний чернігівський гол забив Назар Шевага). А тому, щоб підтримати реноме нашого клубу, команді U-16 потрібно було перемагати…
Перший тайм колективи розпочали доволі сумбурно: відчувалося, що футболісти обох команд хвилюються. Тим не менш, трохи більш небезпечними виглядали деснянці, які нанесли пару ударів по воротах гостей.

У свою чергу «Ворскла» раз за разом проходила правим флангом своєї атаки та подавала у штрафний господарів – без особливої небезпеки.
Власне, весь перший тайм (у цій віковій категорії він триває 40 хвилин) не був насичений небезпечними моментами. В останні 10 хвилин полтавці обклали штрафний «Десни» кутовими, але захисники блокували удари, так що до нашого воротаря Артема Кононченка м’яч майже не доходив. 0-0 до перерви.

Другу половину активніше розпочала «Десна», яка на 45-й хвилині заробила стандарт біля воріт «Ворскли». Іван Разумний подав у штрафний, звідки головою пробивав Владислав Смик – вище. А на 53-й хвилині деснянці створили найбільш небезпечний момент за першу годину цієї зустрічі: виніс від воріт, верхова боротьба й Максим Жучий на швидкості вривався у штрафний. Удар! Біля штанги…

Одразу після цього травму отримав єдиний чистий форвард деснянців у цьому матчі – Владислав Смик. Через що Олександру Дацюку (так, екс-тренер «Десни» U-21 наразі тренує нашу команду, складену з футболістів 2006 року народження) довелося проводити вимушену заміну.

«Ворскла» грала першим номером, у «Десни» вимальовувалися спроби небезпечних контратак, але до ударів справа доходила занадто рідко, а коли вони все ж відбувалися, м’яч не летів у створ, тож голкіпер полтавців був майже без роботи…

Зате на 69-й хвилині серйозно попрацювати довелося Артему Кононченку: «Ворскла» створила 100% момент, нападник пробивав з близької відстані, але Артем врятував наш клуб. А незабаром впорався й з другою хвилею атаки гостей. Проте цього разу відбивати м’яч Кононченку довелося обличчям. Ворота він урятував, але самому футболісту довелося надавати медичну допомогу (втім, він зумів продовжити гру).

А на 74-й хвилині прийшов несподіваний успіх: навіс на лівому куті штрафного прийняв Олексій Карась – «український Мессі» накрутив захисника та змусив того порушити правила. Пенальті! До м’яча підійшов сам Олексій. Удар вийшов не надто сильним і майже по центру, але воротар «Ворскли» не поворухнувся. 1-0 на користь «Десни»!

«Ворскла» спробувала організувати навалу, звільняючи зони для чернігівських контратак. Проте у відведений головним суддею час, більше не відзначався ніхто. А це значить – є перемога!

Після матчу головний тренер «Ворскли» U-16 (вочевидь, засмучений результатом) відмовився спілкуватися з представником пресслужби ФК «Десна». А Олександр Дацюк сказав наступне: – Результатом, звісно, задоволені. Хоча є відчуття, що ми поступалися у фізичній готовності – не вистачало свіжості. Суперник – потужний. Перевага була у них, але пощастило більше нам.

Що стосується інших результатів СДЮШОР «Десна» цього дня, то команда U-14 також здолала однолітків з Полтави: 2-1 (за деснянців відзначилися Денис Гаврилей та Єгор Руденко). А ось гостьові поєдинки склалися менш вдало: у Кременчуку обидві наші команди поступилися місцевому «Креміню» – «Десна» U-15 програла 0-4, а «Десна» U-17 поступилася 1-2 (за сіверян забив Олександр Коваль).

джерело

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини