Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 02:11:13

Привітання кращих спортсменів і тренерів з нагоди Дня фізичної культури і спорту України

11.09.2021   11:52Агенцiя

Секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако напередодні Дня фізичної культури і спорту України взяв участь у привітанні та нагородженні кращих спортсменів, тренерів та працівників спортивної галузі Чернігівщини, яке відбулося в обласній державній адміністрації.

10 вересня нагороджених і в їх особі – всю спортивну спільноту Чернігова та Чернігівщини там вітали керівники міста та області.

Голова Чернігівської обласної державної адміністрації В’ячеслав Чаус, звертаючись до присутніх, наголосив що спорт, медицина та освіта – ті три категорії, без яких успіх нації неможливий. Тому держава має звертати велику увагу на кожну з них. І в тому числі на Чернігівщині, яка має спортивні досягнення та, безперечно, заслуговує на якісну спортивну базу.

Голова Чернігівської обласної ради Олена Дмитренко відзначила: горда тим, що у спорті Чернігівщина завжди попереду. Вона подякувала тренерам за виховання дітей, які стануть або вже стали гордістю нашої країни. Кожному тренеру і спортсмену вона побажала здоров’я і здобутків на нелегкому спортивному поприщі.

Олександр Ломако теж сказав про гордість за наших спортсменів:

- У всіх згадках про найбільші успіхи і досягнення країни за ці 30 років значну, якщо не більшу частку займали спортивні перемоги.  І це дійсно дуже важливо, ми цим пишаємося. У цьому році ми всі уважно спостерігали спочатку за Чемпіонатом світу з футболу, де гідно виступила збірна України, потім – за Олімпійськими іграми в Токіо. І більшість присутніх, якщо не всі, вставали о 5 ранку, щоб подивитися виступи наших спортсменів і спортсменок. Коли наша чернігівка Олена Костевич здобула чергову олімпійську нагороду – я думаю, що не спали всі і на роботу пішли з гарним і натхненним настроєм. Це дуже багато вартує. Потім були Параолімпійські ігри – і це не останні змагання, в яких ми переживаємо за українців. Важко описати те відчуття, коли грає державний гімн, піднімається жовто-блакитний наш прапор – це радість за спортсмена, за його досягнення, за тренера, за родину, яка його підтримувала. Це дуже важливо, - підкреслив він.

Усіх спортсменів і тренерів він привітав зі святом і побажав, щоб у нас було ще більше перемог. А також висловив переконання, що рано чи пізно завдяки увазі та підтримці держави спортивна галузь в Україні все-таки буде мати таке матеріальне забезпечення, яке для цього потрібне.

Після привітань кожен з них вручив тренерам та спортсменам почесні відзнаки.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.