Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:06:24

2 тисячі 700 курсантів 169 навчального центру Сухопутних військ ЗС України успішно склали випускні екзамени

27.09.2012   15:35

Понад тиждень з ранку й до ночі на 33 полігоні 169 навчального центру Сухопутних військ ЗС України, що дислокується в селищі Десна на Чернігівщині, лунали гарматні постріли, кулеметні та автоматні черги, гуркотіли двигуни бойових машин.

Близько двох тисяч сімсот курсантів з навчальних танкових, механізованих, артилерійських, аеромобільних та інших підрозділів склали випускні екзамени. На підсумкових іспитах молоді спеціалісти довели, що за чотири місяці інтенсивної підготовки вони досконало оволоділи військовими спеціальностями, набули необхідних знань і навиків, навчились водити бойові машини і стріляти з їхнього озброєння та стрілецької зброї.

Курсанти у складі 112 навчальних взводів складали іспити з тактичної, вогневої, технічної, спеціальної, фізичної підготовки, водіння бойових машин і автомобілів тощо. Заняття проводились на добре обладнаних об’єктах 33 полігону, в паркових та стрілецьких вогневих містечках, на тактичному полі, тренувальних комплексах, в спортивному містечку і навчальних класах.

Командири механізованих і автомобільних, аеромобільних і розвідувальних відділень, танків, БМП, гармат, мінометів, механіки-водії, навідники-оператори, снайпери – далеко не повний перелік спеціальностей, які здобули курсанти за чотири місяці навчання у центрі.

Під час тактичної підготовки курсанти на контрольній смузі навчального тактичного поля, в якості командирів відділень, екіпажів демонстрували уміння командувати підлеглими під час практичних дій на полі бою, а також навики у виконанні нормативів з тактичної, вогневої, технічної, інженерної, військово-медичної підготовки, підготовки зі зв’язку та захисту від зброї масового ураження. У межах вогневої підготовки курсанти вдень і вночі виконували вправи контрольних стрільб з озброєння танків, БМП, БМД, АК-74, СВД тощо.

Перевірка рівня теоретичної підготовки та навиків в управлінні машиною при виконанні навчальної вправи №1 і виконання нормативів всіх категорій механіків-водіїв бойових машин проводилася на навчально-тренувальних засобах без використання моторесурсу. Заліки з технічної і спеціальної підготовки складались на технічних містечках, в лабораторіях та тренувальних майданчиках.

Командир 354 навчального механізованого полку підполковник Віктор Ніколюк розповів, що в частині завершили навчання 1200 курсантів за 19 військовими спеціальностями. 600 з них за успіхи у навчанні отримають посвідчення спеціаліста 3-го класу, що підтверджує їхній високий рівень підготовленості. А 70 кращих випускників планується залишити в навчальному полку для підготовки чергових наборів курсантів.

Чудових успіхів курсанти досягли і під час складання іспитів з фізичної підготовки.

Майже всі вони вправу з підтягування на перекладенні, біг на 100 і 1000 метрів виконали на відмінно і добре. А найкращих результатів, всі на відмінно, досягнули курсанти 2 навчальної аеромобільної роти капітана Олексія Кочмара з 354 НМП. До речі, команда механізованого полку на Чемпіонаті Сухопутних військ ЗС України з військово-прикладного спорту здобула перше місце і Кубок переможця Чемпіонату.

Начальник фізичної підготовки і спорту навчального центру капітан Владислав Суспо зазначив:
– Ми робимо наголос на індивідуальній підготовці кожного курсанта, сприянні його спортивного розвитку. Адже фізична підготовка не тільки загартовує тіло, а й впливає на морально-ділові якості, підвищує впевненість і рішучість, спроможність якісно виконувати бойові завдання за призначенням.

Рекорд навчального центру з бігу на 100 метрів нині встановив молодший сержант Юлій Слюсар. Його результат – 11,8 секунди. Юлій – інструктор, командир аеромобільного відділення. Після закінчення 4 курсу Київського університету ринкових відносин і здобуття рівня бакалавра він потрапив до Десни. В навчальному центрі Юлій служить вже майже 11 місяців, є одним з кращих молодших командирів. Найголовнішою подією для себе за цей період хлопець вважає виконання стрибків з парашутом. “Всього я здійснив три стрибки з парашутом. Отримав велике задоволення і вважаю, що став повноцінним солдатом”, – додає Юлій.

За підсумками випускних екзаменів у 169 навчальному центрі кращим став 300 навчальний танковий полк, а серед батальйонів – 507 окремий навчальний ремонтно-відновлювальний батальйон. На загальному шикуванні навчальних частин при розгорнутих бойових прапорах курсанти отримали посвідчення про закінчення навчальних підрозділів, а кращим випускникам було вручено погони старших солдатів і грамоти.

Тож згодом випускники навчального центру, кожен за набутою спеціальністю продовжать військову службу в частинах Збройних Сил України.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини