Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 09:16:11

Усі спортивні федерації матимуть підтримку Чернігівської облдержадміністрації - заступник голови ОДА Андрій Подорван

27.02.2020   09:14Агенцiя

На нараді в облдержадміністрації заступник голови Чернігівської ОДА Андрій Подорван спільно з керівниками обласних спортивних федерацій обговорив розвиток олімпійських та неолімпійських видів спорту.

Кожен міг озвучити нагальну проблему конкретного виду спорту. Втім, є проблема, що об’єднує чи не всіх спортсменів, - відсутність необхідної кількості спортивних об’єктів, де можна було б організовувати повноцінні тренування та різного роду змагання. Так, область потребує критих капітальних спортивних споруд великих розмірів з трибунами для глядачів: палацу спорту, палацу зі штучним льодом, футбольних або легкоатлетичних манежів. Дуже часто, не маючи майданчика для тренувань, спортсмени Чернігівщини змушені виїжджати в інші регіони.

Крім того, присутні запитували, як вплинуть структурні зміни в Департаменті сім’ї, молоді та спорту ОДА на реалізацію програм у сфері фізичної культури і спорту, а також піднімали питання покращення співпраці з облдержадміністрацією. Заступник голови ОДА наголосив, що оптимізація структури облдержадміністрації жодним чином не погіршить роботу федерацій і фінансування спортивної сфери в цілому.

Також озвучили питання щодо фінансування спортивних шкіл, утримання спортивних баз, автономізації федерацій, запровадження тренерської ради та інші.

- Розумію, що накопичені роками проблеми не вирішити одразу. Проте є конструктив та розуміння ситуації у кожної сторони, а відтак - і рух у напрямі змін. Нині першочергове завдання — забезпечити якісну підготовку спортсменів до цьогорічних Олімпійських ігор, - підсумував заступник голови ОДА.

Практику таких зустрічей вирішили продовжити.

Нагадаємо: в області розвивається 83 види спорту, з яких 29 - олімпійські.

Протягом 2019 року спортсмени області на чемпіонатах світу і Європи, інших відповідальних міжнародних змаганнях серед дорослих, юніорів і юнаків завоювали 53 медалі з 11 олімпійських видів спорту, в тому числі 20 золотих.

На всеукраїнських змаганнях з олімпійських видів спорту спортсмени області вибороли 461 медаль, з яких 181 - золота.

До складу збірних команд України із 16 олімпійських видів спорту входять 197 спортсменів Чернігівщини.

На чемпіонатах світу і Європи, інших відповідальних міжнародних змаганнях завойовано 47 медалей в неолімпійських видах спорту (23 - золоті).

На початок цього року у складі національних збірних команд України з неолімпійських видів спорту - 120 представників області з 26 видів спорту.
 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.