Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 20:47:24

У Батурині відбувся відкритий Кубок області з лижоролерів та кросу

21.08.2012   19:39Агенцiя

Вперше в історії лижного спорту України у столиці п’яти гетьманів Лівобережної України у славетному козацькому містечку Батурин пройшов відкритий Кубок Чернігівської області з лижоролерів та кросу, присвячений Року спорту та здорового способу життя, Дню Державного Прапора України та 21-ї річниці незалежної України.

Мальовниче містечко, що розташувалося на березі річки Сейм (лівого притоку Десни) сонячно зустріло спортсменів лижників-гонщиків з міст Прилук, Чернігова, спортсменів Корюківського та Бахмацького районів, спортсменів Конотопської ДЮСШ Сумської області, Вінницької області та учнів Київського обласного ліцею-інтернату фізичної культури та спорту
м. Біла-Церква. Також на змагання приїхали спортсмени Російської Федерації та Республіки Казахстан.

Урочисте відкриття змагань відбулося біля “Перлини Гетьманської столиці” палацу останнього гетьмана Лівобережної України Кирила Розумовського.

Привітали спортсменів з різних куточків України начальник відділу з питань фізичної культури та спорту Чернігівської облдержадміністрації, відповідальний секретар Чернігівського осередку НОК Лазаренко Микола Григорович, голова Чернігівського обласного осередку Федерації лижного спорту України Горовенко Михайло Михайлович, головний меценат змагань Неволько В’ячеслав Анатолійович, видатний тренер Чернігівської області Журавель Микола Дмитрович та головний суддя змагань, старший тренер з резерву Чернігівської області Журавель Арсен Миколайович. Також учасників змагань привітали талановиті співачки Батуринського будинку культури на чолі з директором Коваль Алою Іванівною.

Перший день змагань розпочався кросом у затишному парку “Кочубеївському”, що входить до Національного культурного-заповідника “Гетьманська столиця”.

Призерами та переможцями змагань першого дня стали спортсмени м. Чернігова, м. Конотопа, Вінницької області, Корюківського та Бахмацького районів яким були вручені дипломи, медалі та грошові нагороди.

Нагородження проводили начальник відділу з питань фізичної культури та спорту Чернігівської облдержадміністрації Лазаренко М.Г. та головний меценат змагань Неволько В.А. у минулому відомий лижник Чернігівської області.

У другий та третій змагальні дні вулицями славетного містечка проходили змагання з лижоролерів.

Нагородження переможців та призерів другого та третього дня змагань з лижоролерів, що проходили на території Майдану Гетьманської слави, відбулося біля скульптурної композиції “Гетьмани. Молитва за Україну”. Для привітального слова та нагородження призерів та переможців змагань було запрошено начальника відділу молоді та спорту Бахмацької РДА Олега Олександровича Яненка.

Переможцям та призерам другого та третього дня змагань були вручені дипломи, медалі та пам’ятні брелки з символікою Батурина та назвою змагань

У командному заліку перше місце зайняла команда м. Чернігова, друге команда Корюківського району та третє команда Конотопської ДЮСШ Сумської області.

Також Чернігівський обласний осередок НОК вручив переможцям та призерам шкільного віку олімпійські щоденники. А командам, що прийняли участь у змаганнях були вручені заохочувальні призи – волейбольні та футбольні м’ячі.
Гостинно та доброзичливо зустріла козацька земля спортсменів та тренерів зі всієї України. Дякуючи Генеральному директорові національного історико-культурного заповідника “Гетьманська столиця” – Ребровій Наталії Борисівні, спортсмени та тренери змогли ознайомитися з історією, архітектурою, археологією та природою славетного козацького містечка Батурина. Відвідали Батуринську цитадель, де розташований будинок трьох гетьманів, замкова дерев’яна церква Воскресіння Господнього, пам’ятник жертвам Батуринської трагедії, відвідали археологічний музей та блискуче відреставрований палац гетьмана К.Розумовського у якому розташовано експозицію “Українське відродження”.

Славний Батуринський край гостинно запрошує всіх приєднатися до участі у змаганнях наступного року, щоб зарядитися “Козацьким духом” та доторкнутися до славної минувщини столиці лівобережної України!

http://noc-cn.org/news/u_baturini_vidbuvsja_vidkritij_kubok_oblasti_z_lizhoroleriv_ta_krosu/2012-08-20-640

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини