Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 08:23:26

Розгром і надлишок подій

30.07.2012   07:26Агенцiя

Друга ліга. “Десна” – “Нива” (Т) 3:0.

Голи: Фурта, 66, Бровкін, 72, Чепурненко, 84

“Десна”: Федоренко, Жук, Анеліков, Каваців, Чуланов (Воронченко, 90), Кобець (Стеценко, 85), Луценко (Акчурін, 79), Фурта, Кондратюк (Бровкін, 71), Чепурненко, Мельник (Черненко, 87).

“Нива”: Новак, Гребинський, Яневич, Лівіцький, Лазорик, Шляховий, Войтович, Оксенюк (Гринишин, 82), Скакун (Лисюк, 68), Лакуста (Плішка, 57), Кушка (Рябцев, 89).

Вилучення: Лівіцький, 55 (фол останньої надії), Яворський, 74

Центральний матч туру (враховуючи обмежену кількість команд вибирати майже не було з чого) вийшов перенасиченим подіями. Вилучення, голи, бійка… Цікаво, що розвиток подій в першому таймі ні на що таке не натякав. Навіть незважаючи на досить жвавий початок з боку “Десни”.

Першу ж атаку господарів можна сміливо якщо не в підручники заносити, то в ДЮСШ показувати майбутнім футболістам. Мельник відкрився на лівому фланзі, отримав вчасну передачу, увійшов в карний майданчик, виманив на себе двох опонентів і відкотив назад і в центр на Кондратюка. Екс-капітан “Десни” міг пробити й сам, але вирішив, що праворуч на куті воротарського майданчика в кращій позиції знаходиться Луценко. На жаль Роман не найкращим чином прийняв пас і поки виправляв ситуацію, намагаючись підлаштувати м’яч під ударну праву, суперники вже “виросли” перед ним.

Ще за кілька хвилин Луценко віддавав борг Кондратюку, навісивши з правого флангу на лінію воротарського – точно на партнера по команді. Удар – і Новак рятує команду, перевівши м’яч на кутовий. Згодом Луценко знову на фланзі накрутив Яневича і Оксенюка, який прибіг на допомогу захиснику, але пробив вище ближньої дев’ятки.

Гості ж в атаку майже не ходили, а коли вибиралися вперед, то мінімальними силами. Яскраво це було помітно під час перспективної контратаки тернополян, коли удар Кушки і добивання Оксенюка блокували відразу по два захисники “Десни” – гостям не давали вільного простору ні на хвилину.

Згодом темп гри впав, а коли після нокдауну Скакуна (м’яч влучив йому в голову після удару Кобеця) футболісти, скориставшись паузою, влаштували імпровізований водопій (арбітр тут же його легітимізував), швидкість в діях футболістів зникла взагалі. Мабуть, гравці випили забагато – непросто бігати, коли вода булькає в череві.

“Десна” в цей час зосередилася на навісах, які призводили до регулярних “пожеж” в карному майданчику “Ниви”, але жодного разу чернігівці не змогли нав’язати суперникам боротьбу під час цих епізодів – і гості без проблем виносили м’яч якнайдалі.

Лише в останні хвилини тайму Оксенюк і Чепурненко обмінялися дальніми неточними ударами, а чудовий момент Кондратюка (він прийняв пас з флангу на груди і готовий був уже бити з льоту, поклавши корпус) ліквідував в останню мить Лівіцький.

В ці хвилини головними дійовими особами стали фанати обох команд, які крім традиційних вже “Слава Україні! – Героям слава!” заряджали хором “Тернопіль, Чернігів – разом у першу лігу”.

По перерві було значно цікавіше. Для початку класна багатоходівка за участю Луценка, Фурти, знову Луценка, Кондратюка (вишуканий пас п’яткою) і Мельника завершилася майже виходом сам на сам капітана “Десни”. Удару, а точніше “уколу” кінчиком бутси в шпагаті, Мельника не вистачило зовсім трішки точності. А за кілька хвилин Мельник знову вчасно відгукнувся на вертикальний пас, уникнувши офсайду, і знову вискакував тет-а-тет з голкіпером. Завадив цій дуелі Лівіцький, який за плече притримав форварда “Десни”. В підсумку – червона картка захиснику і небезпечний штрафний, який не зумів реалізувати Чепурненко (м’яч пролетів трішечки вище).

Реалізувати чисельну перевагу господарі змогли вже за 10 хвилин. Фурта і Кондратюк розіграли чудову стінку на вході в штрафний майданчик і Юрій вивалився сам на сам з Новаком прямо по центру воріт. 1:0 – і гравці “Десни” присвячують гол новонародженому синочку Яреми Каваціва, гойдаючи віртуальну колиску на кромці поля.

Минуло ще шість хвилин – і Бровкін, який щойно вийшов на заміну першим же дотиком після навісу з правого флангу забив вдруге, випередивши захисника і воротаря “Ниви” і “парашутом” надіславши м’яч у сітку.

Після цього нерви не витримали у головного тренера гостей Ігоря Яворського, який вибіг на поле для “чоловічої” розмови за арбітром. Суддя вигнав керманича “Ниви” на трибуни, але той до кінця гри простояв за лавкою запасних своєї команди. Хоча й не весь час, бо за п’ять хвилин він знову був на полі. Втім, там на газон вибігли і запасні, і навіть флегматичний тренер “Десни” Олександр Рябоконь.

Причина в сутичці, яка спалахнула на полі. Хтось з гостей грубо порушив правила проти чернігівця, Кобець бурхливо відреагував, а поки футболісти штовхалися, Лазорик тим часом вирішив силою кулаків пояснити супернику, який ще лежав на траві, що той симулює. Цього вже не міг допустити Каваців, який зацідив кулаком в вухо Лазорику…

Коли пристрасті вгамувалися – арбітр повівся досить дивно, не показавши жодної червоної картки. Та й кому роздавалися жовті годі було зрозуміти.

Після цього навіть третій гол “Десни” відійшов на другий план. Чепурненка забули захисники “Ниви” в районі 11-метрової позначки, під час атаки “Десни” лівим флангом. Форвард цього не пробачив і після пасу, поклавши корпус, з льоту влучно пробив в напрямку воріт. 3:0.

http://www.ua-football.com/ukrainian/2a/50159ca6.html

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини