Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:42:07

Як пройшло щорічне оцінювання фізичної підготовленості населення на Чернігівщині?

28.11.2018   08:53Агенцiя

Уже другий рік поспіль в Україні проводиться щорічне оцінювання фізичної підготовленості населення. Як воно пройшло на Чернігівщині цьогоріч, обговорили учасники засідання Координаційної ради з питань популяризації серед населення оздоровчої рухової активності, яке відбулося 27 листопада.

За словами директора Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Ніни Лемеш, в області тестування проведені в усіх районах, крім Городнянського, Ічнянського, Козелецького та Сновського. Загалом оцінити власну фізичну підготовленість виявили бажання три тисячі громадян різного віку та статі (у 2017-му — майже 600 осіб). При цьому третина учасників показала достатній рівень підготовки.

Про затверджені тести та нормативи щорічного оцінювання фізичної підготовленості можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА за посиланням.

— Це не комплекс обов’язкових нормативів, а можливість реально оцінити рівень своєї фізпідготовки, аби спланувати майбутню роботу із самовдосконалення, — зазначила заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова, яка і очолює раду. — Людину треба привчати до здорового способу життя. І робити це треба змалечку. Переконана, що серед пріоритетів Нової української школи має бути спортивна складова. При цьому слід враховувати особливості кожної дитини, аби хороші наміри не призвели до трагічних наслідків.

Посадовець також наголосила, що потрібна потужна системна інформаційна робота серед населення. Варто залучати об’єднані територіальні громади. Втім, конструктивною співпраця буде у разі зацікавленості всіх сторін. Як варіант, запропонувати громадам проводити спортивні заходи разом із розважальними (наприклад, ярмарками). Цікавим буде і проведення спартакіад між ОТГ.

Як наголосив директор обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Ігор Ліфар, більше спортивних заходів потрібно організовувати саме у районах, як от «Хто ти, майбутній олімпієць», «Спортивна зима», «Веселі старти», «Олімпійське літо», «Мама, тато, я — спортивна сім’я» тощо. Також він зазначив, що впродовж квітня в області проходив місячник «Спорт для всіх — спільна турбота», під час якого жителі могли долучитися до впорядкування спортивних об’єктів свого населеного пункту.

Активно до занять спортом залучаються діти з інвалідністю. Начальник Чернігівського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Андрій Литвинець сказав, що цього року у всеукраїнській спартакіаді «Повір у себе» 36 учасників з Чернігівщини вибороли 65 нагород (2017 рік — 27 учасників, 38 нагород).


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини