Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 08:38:58

Небо в подарунок на день народження

26.07.2012   13:27

Ще рік тому студент Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту ім. академіка В. Лазаряна Ігор Соколов і не мріяв відзначити день свого народження у повітрі.

Небо в подарунок на день народження

Небо в подарунок на день народження

 На своє двадцятиріччя заступник командира взводу молодший сержант Соколов виконав перший в своєму житті стрибок з парашутом. Хлопець навчався в універі, але це зовсім не зашкодило прийняттю ним чоловічого рішення. Ігор взяв академвідпустку і пішов до військкомату разом зі своїми друзями. Чудове здоров’я і наснага привели його до до аеромобільних військ. Перший стрибок з парашутом він вважає подарунком долі.

У ході планових занять з бойової підготовки 78 військовослужбовців навчального аеромобільного батальйону з 354-го навчального механізованого полку 169 навчального центру Сухопутних військ ЗС України виконали понад 200 стрибків з парашутом з борту літака Ан-2. Заняття з постійним складом навчального аеромобільного батальйону проводились на аеродромі “Прогрес” Чернігівського авіаційно-спортивного клубу.

Керівником занять був заступник командира полку – начальник повітрянодесантної служби підполковник Сергія Курманенко, у якого за плечима вже понад 400 стрибків з парашутом.

– У ході занять, – розповів командир 354-го навчального механізованого полку підполковник Віктор Ніколюк, – десантники виконали по два-три стрибки з парашутом. До цього вони готувались заздалегідь. Щодня аеромобілісти відпрацьовували елементи щодо стрибків з парашутом у спеціально обладнаному тренажерному комплексі. Зокрема, головна увага приділялась тренуванню одягання парашута, влаштування зброї та спорядження, удосконаленню дій стрибків з парашутом. Тренувались курсанти навчального батальйону на стапелях повітрянодесантного комплексу. Під час них удосконалювались всі елементи стрибка: віддалення від літака, дії в повітрі й під час приземлення, зокрема, й на лінії електропередавання, а також розвертання, сходження в небі, дії в екстремальних умовах у випадку повного або часткового відмовлення куполу. Всі обов’язкові елементи, у рамках програми підготовки воїна-десантника, відпрацьовувались на навчальних тренажерах до автоматизму.

Старший сержант військової служби за контрактом Євген Касяненко виконав вже двадцятий стрибок з парашутом. В армії він служить вже шостий рік. Військовим став за порадою рідного брата, офіцера ЗС України. Служити в армії йому подобається, а стрибки з парашутом взагалі вважає святом.

Планове бойове завдання десантники виконали зразково. Точка приземлення, вправність дій – все на “відмінно”. Та найголовніше те, що кожен з них тепер дійсно не даремно носить тільняшку і готовий до виконання будь-яких завдань.

У перший день занять новачки – солдати-строковики, яких в батальйоні близько 30 чоловік, здійснили свій перший стрибок з висоти 800 метрів. А наступного дня ці хлопці розкривали куполи вже зі зброєю і спорядженням з 600 метрів. Варто зауважити, що всі стрибки були виконані на належному рівні, досконало й без недоліків.
Ігор Соколов в майбутньому збирається завершити навчання в університеті, але свій перший стрибок з парашутом запам’ятає назавжди.

– Мені випав такий подарунок, – розповідає Ігор, що важко передати словами. Почуття вільного падіння, хвиля адреналіну й водночас впевненість в собі – чудові враження, які я ніколи не забуду. Я не знаю як складеться моє життя, але в одному впевнений – парашутизм для мене стане улюбленою справою. Це незабутнє почуття свободи завжди буде найкращою згадкою про службу в армії.
 

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини