Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:12:33

У Чернігові прийняли міську програму розвитку фізкультури і спорту на найближчі п'ять років

28.09.2018   09:21

У Чернігові, починаючи з наступного року, працюватиме міська Програма розвитку фізичної культури та спорту. Вона направлена на проведення спортивно-масової роботи, розвиток дитячо-юнацького та резервного спорту, покращення матеріально-технічного забезпечення дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Також передбачено розбудову спортивної інфраструктури, зокрема, будівництва та модернізації спортивних споруд із залученням коштів інвесторів.

Відповідне рішення прийняте депутатами Чернігівської міської ради на пленарному засіданні 27 вересня.

Міська програма розрахована на п’ять років (до 2023 р.) і фінансуватиметься за кошти міського та державного бюджетів, а також матиме інші джерела фінансування, не заборонені діючим законодавством України. Обсяг фінансування Програми визначатиметься щороку, виходячи з конкретних завдань та можливостей фінансового забезпечення у відповідному бюджетному періоді.

Розробка міської програми розвитку фізичної культури та спорту м. Чернігова на 2019-2023 роки зумовлена необхідністю вирішення проблемних питань цієї галузі в місті.

Чіткі кроки міської влади протягом останніх років сприяють певному позитивному розвитку сфери фізичної культури та спорту в місті. Закладені прогресивні тенденції по зміцненню матеріально-технічної бази дитячо-юнацьких спортивних шкіл та спортивних споруд міської комунальної власності. Проте низький рівень рухової активності населення стримує формування здорового способу життя, різко зростає захворюваність, особливо серед дітей та молоді.

Відповідно до Програми розв'язання існуючих проблем здійснюватиметься:
-   шляхом підтримання та розвитку олімпійського, неолімпійського, паралімпійського та дефлімпійського руху;
-   підтримання закладів фізичної культури і спорту (дитячо-юнацьких спортивних шкіл, спортивних клубів з видів спорту);
-   залучення до навчально-тренувального процесу провідних тренерів;
-   поступового оновлення спортивної матеріально-технічної бази закладів фізичної культури і спорту;
- удосконалення процесу відбору обдарованих дітей, які мають високий рівень підготовленості та здатні під час навчально-тренувальних занять витримувати значні фізичні навантаження, для подальшого залучення їх до системи резервного спорту (через ДЮСШ).

До відома, наразі в місті функціонує Чернігівський міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та 8 спортивних шкіл, засновником яких є Чернігівська міська рада. Сумарно у них займається 3744 дітей та підлітків, розвиваються 40 видів спорту. Навчально-тренувальну роботу проводять 173 тренери-викладачі.

 
Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини