Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 21:44:46

Маріуполь - Десна 1:4

30.07.2018   08:15Агенцiя

29 липня не просто матч з ФК Маріуполь, а перший в історії виізний поєдинок для Десни в елітному дивізіоні. Втім, цього сезону для підопічних Олександра Рябоконя багато що буде вперше. Кілька днів тому сіверяни дебютували в УПЛ, домашнім матчем з Шахтарем. За рівної гри Десна поступилася більш досвідченому супернику, тож в Маріуполь команда відправилася за максимальним результатом.

В порівнянні з матчем проти Шахтара тренерський штаб Десни вніс кілька змін в стартовий склад своєї команди. Так, капітан команди Денис Фаворов повернувся на своє звичне місце на правому фланзі захисту, а місце на фланзі півзахисту зайняв досвідчений Сергій Старенький. Також варто відзначити вихід з перших хвилин Дмитра Хльобаса. Кілька змін відбулося і в стартовому складі Маріуполя, але це і не дивно, адже команда Олександра Бабича в четвер грали в Лізі Європи.

Гру з центру поля розпочали сіверяни, і майже відразу забили! Перший, історичний гол Десни в УПЛ забив Дмитро Хльобас! Затяжна атака Десни призвела до взяття воріт – Денис Фаворов виконав прострільну передачу в штрафний майданчик Маріуполя, де Дмитро Хльобас прийняв м’яч, а другим дотиком пробив в самий кут воріт Худжамова. 0:1.

І практично тут же Десна ледь не забила другий м’яч – після подачі Мостового Олександр Філіппов головою пробив над перекладиною. На 9-й хвилині гри дубль ледь не оформив Хльобас – Худжамов перевів м’яч на кутовий, після дального удару нападника Десни. І тут же, післ розіграшу кутового, головою небезпечно пробивав Братков – вище воріт.

Господарі першу атаку змогли провести лише на 13-й хвилині гри – Мишньов з далекої відстані пробив повз ворота. На 15-й хвилині гри метрів з 20-ти пробив Чурков – прямо в руки Литовці. Але це буда лише хвилинна активність – Десна знову заволоділа м’ячем і створила кілька моментів. Найкращий був у Дениса Фаворова – капітан з гострого кута не влчуив у ворота.

ХльобасВ середині другого тайму Десна тотальну ігрову перевагу перетворила в результат – Дмитро Хльобас оформив дубль. Олександр Філіппов на лівому фланзі обіграв опонента і виконав націлену передачу в штрафний майданчик Маріуполя – Хльобас зіграв на випередження і другим дотиком знову забив, але цього разу вже лівою ногою. 0:2.

Після другого м’яча, звісно, Десна трішки збавила темп – підопічні Олександра Рябоконя стали грати по рахунку, впевнено контролючи м’яч. Маріуполь такий хід подій не влаштовував, тому вже на 30-й хвилині гри Олександр Бабич провів першу заміну – Руслан Фомін замінив захисника Бикова. Заміна на хід гри кардинально не вплинула – Десна спокійно довела гру до перерви за переваги у два м’ячі.

Перед виходом на другий тайм тренерський штаб Десни провів ще одну заміну – Горбунов замінив Чурка. А от гості в перерві гри замін не проводили.

Маріуполь другий тайм розпочав активніше, більше володіючи м’ячем, але до у дарів у ствір воріт не доходило. А от Десна свій момент створила – Хльобас розігнав контратаку і вивів на ударну позицію Огирю – удар Владислава заблокував Чоботенко.

На 59-й хвилині гри Десна забила третій м’яч. Владислав Огіря спокійно вийшов з під пресингу і відправив у прорив Філіппова – Олександр увійшов у штрафний майданчик, технічно обіграв Білого і обвідним ударом пробив в дальній кут воріт Худжамова. 0:3.

На 67-й хвилині гри Олександр Бабич провів третю, останню в цьому матчі заміну – Вакула замінив Кірюханцева. І, як виявилося, заміна спрацювала – Вакула вийшов один на один з Литовкою і переграв голкіпера Десни. 1:3. Ще за кілька хвилин Владислав Вакула створив новий момент – обіграв Гітченка в штрафному майданчику і пробив повз ворота.

Маріуполь перехопив ініціативу, тому Олександр Рябоконь вирішив внести корективи в гру своєї команди – Максим Банасевич замінив Сергія Старенького. І практично тут же Десна забила – Олександр Філіппов, після передачі Хльобаса, технічно обіграв двох захисників і пробив в протихід Худжамову – 1:4.

Четвертий м’яч Десни фактично вирішив долю поєдинку, тому останні десять хвилин гри пройшли в спокійному темпі. А Олександр Рябоконь провів ще дві заміни – Слінкін замінив Волкова, а Віталій Єрмаков Хльобаса, і таким чином дебютував в УПЛ. Впевнена перемога Десни з рахунком 4:1.

Перший виїзний матч в УПЛ, перший гол, перший дубль, перша розгромна перемога – все це, і не лише, в сьогоднішньому матчі Маріуполь – Десна. Сіверяни впевнено переграли опонента і в хорошому настрої відправляються в Чернігів, де будуть готуватися до матчу з Олександрією.

Нагадаємо, що гра Десна – Олександрія відбудеться в неділю, 5-го серпня, на стадіоні імені Гагаріна. Початок гри о 19:30.

Маріуполь – Десна 1:4

Голи: Вакула, 68 – Хльобас, 3, 22, Філіппов, 59, 78

Маріуполь: Худжамов, Кірюханцев (Вакула, 67), Чоботенко, Биков (Фомін, 30), Полегенько, Піхаленок, Білий, Чурко (Горбунов, 46), Мишньов, Тищенко, Борячук. Запасні: Гальчук, Яворський, Коробенко, Дава, Горбунов. Головний тренер: Олександр Бабич.

Десна: Литовка, Д. Фаворов, Гітченко, Братков, Мостовий, Коберідзе, Огіря, Старенький (Банасевич, 75), Хльобас (Єрмаков, 83), Волков (Слінкін, 89), Філіппов. Запасні: Паст, Єрмаков, Головко, А. Фаворов, Ковпак, Слінкін. Головний тренер: Олександр Рябоконь.

Попередження: Кірюханцев, 28

29.07.18. м. Маріуполь. Стадіон імені В.Бойка

Арбітр: Сергій Бойко (Київська обл.).
Асистенти головного арбітра: Заур Курбанов (Херсон) та Дмитро Козорезов (Одеса).
4-й арбітр: Володимир Новохатній (Київ).
Спостерігач арбітражу: Ігор Покідько (Полтава).
Делегат ФФУ: Віктор Гайворонський (Донецька ОФФ).

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.