Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:36:50

У Новий рік - з перемогами

29.12.2017   07:50Агенцiя

На зимовому комплексі в с.Яворів Львівської області нагороди чемпіонату України з біатлону напередодні Нового року розіграли чоловіки і жінки, юнаки та дівчата.

Свою чемпіонську колекцію поповнила Дар»я Блашко, яка влітку минулого року перейшла в українську збірну з Білорусі  і двічі на карпатських дистанціях фінішувала першою серед жінок у спринті та гонці переслідування.  Надаємо, що на чемпіонаті України з літнього біатлону в Чернігові Дар»я здобула три золоті медалі. На жаль, спортсменка ніяк не отримає дозволу білоруської федерації на виступ за українську команду на міжнародних змаганнях, хоча й має нове громадянство.

У мас-старті порадувала переконливою перемогою наша зіркова Христина Дмитренко. А серед чоловіків срібним фінішем відзначився Андрій Доценко.
Змагання проходили при складних погодних умовах, які суттєво вплинули на проходження траси та стрільбу на вогневих рубежах. Тим приємніше, що чернігівські юні біатлоністи проявили характер і волю, що дозволило здобути призові місця на п»єдесталі пошани Миколі Ничипоренку, Дарині Чалик, Юлії Костюк.

Особливо варто відзначити блискучий виступ на снігових трасах Карпат вихованця обласної СДЮШОР з лижного спорту 17-річного Владислава Романчича. Здібний біатлоніст до двох золотих медалей, які він виборов у суперечці юніорів у Тисовці, додав ще дві – цього разу в змаганні серед юнаків.

А 4 січня в німецькому Обергофі жіночим спринтом  на 7,5 км стартує черговий етап Кубка світу, телетрансляція якого розпочнеться о 12.30. І всі шанувальники біатлону можуть на власні очі побачити можливості наших лідерів – претендентів на участь у зимовій Олімпіаді, вогонь якої спалахне 9 лютого в південно-корейському місті Пхьончхані.


Сергій Гайдук, голова комісії відділення НОК України в області

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.