Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 08:19:18

Геліос та Десна не виявили переможця (0:0)

17.10.2017   10:31Агенцiя

20 вересня цього року Десна в Харкові вже обігрувала Геліос – в рамках Кубку України “сіверяни”, завдяки дублю Картушова, здолали “сонячних”. Але Кубок і чемпіонат – це зовсім різні турніри, тож результат попереднього матчу не варто переоцінювати напередодні сьогоднішнього протистояння. В чемпіонаті Геліос відстає від Десни лише на одне очко, тож явно прагнув обійти фаворита чемпіонату, але це, звісно, не влаштовує Десну. Тож не дивно, що саме протистояння Геліоса і Десна назвали центральним матчем туру.

Перед непростим виїздом до Харкова, сіверяни на своєму полі втратили очки в матчі з Інгульцем (0:0), більше того, команда втратила і свого найкращого бомбардира – Денис Фаворов зазнав серйозної травми голови, тож на гру з Геліосом не поїхав. Олександру Рябоконю довелося вносити корективи в стартовий склад своє команди – місце на правому фланзі захисту зайняв універсал Андрій Мостовий, а на його місці зліва вийшов Олександр Чорноморець. Повернувся в стрій і Лука Коберідзе (пропускав гру з Інгульцем через перебір карток), який зайняв місце опорного півзахисника, а його партнерами в центрі поля став новачок Денис Олійник і Леван Арвеладзе. Крім того, варто відмітити, що вперше в цьому сезоні в стартовому складі з’явився “джокер” Максим Банасевич.

Гру з центра поля розпочали господарі поля, вони ж створили і перший момент – Субочев заробив кутовий, розіграш якого призвів до неточного удару Абеленцева. Відповідь Десни була не менш небезпечною – Картушов (капітан Десни в цьому матчі) пройшов по лівому флангу і подав до штрафного майданчику, де Сидоренко лише на долі секунди випередив Філіппова і перехопив м’яч.

На 10-й хвилині гри Олійник проникаючою передачею вивів Банасевича на вільний простір, але Максим затягнув з рішенням і дозволиd Козлову вибити м’яч на кутовий. Ще за кілька хвилин Десна отримала право на штрафний удар в 30-ти метрах від воріт. Удар Мостового вийшов сильним, але неточним, м’яч пройшов поруч зі стійкою, але якби влучив в ствір воріт, то Сидоренко навряд чи б врятував свою команду.

На 16-й хвилині гри в боротьбі з Абеленцевим Арвеладзе впав у штрафному майданчику господарів поля, але головний арбітр матчу не побачив порушення в цьому моменті. Тим не менше, це не вплинуло на гравців Десни, які продовжили свої атаки. Чорноморець увійшов в штрафний майданчик з лівого флангу і віддав на набігаючого Мостового – удар №14 Десни заблокували захисники сонячних.

В середині першого тайму одна з небагатьох атах господарів поля призвела до кутового у воріт Десни, але навіть розіграш стандарту не призвів до небезпечного моменту у воріт Махновського. А от момент на 30-й хвилині гри був по-справжньому небезпечним – А. Є. Козлов виконав подачу з лівого флангу, а А.А. Козлов опинився один в штрафному майданчику Десни, проте з близької відстані не влучив у ворота.

Ближче до завершення першого тайму Геліос вирівняв гру, намагаючись перехопити ініціативу, і створив кілька моментів у воріт Махновського. Той же Козлов міг забивати і після подачі Субочева, але знову пробиваючи головою, не влучив в ствір воріт. Тим не менше, ні Десна, яка володіла перевагою на початку гри, ні Геліос, який перехопив ініціативу в кінці – забити не змогли і пішли на перерву за “сухого” рахунку.

На другий тайм і Сергій Сізіхін, і Олександр Рябоконь випустили ті ж самі склади, не використовуючи заміни в перерві гри. А сам тайм розпочався з грубої гри Кравченко проти Коберідзе, як результат – жовта картка для гравця Геліоса (в першому таймі попередження отримав Чорноморець за фол проти того ж Кравченко).

Перший удар в ствір воріт в другому таймі в активі господарів – Скоблов пробив метрів з 35-ти, але не сильно і прямо в руки Махновському. Але варто відзначити, що другий тайм активніше розпочали гості  – сіверяни заробили два кутові та завдали трьох ударів по воротах Геліоса, проте жоден з них не влучив в ствір воріт.

На 55-й хвилині гри Гранкін потужно пробив зі штрафного, але його удар заблокував Парцванія. За кілька хвилин свою атаку провела Десна – Олійник змістився в центр з лівого флангу, обігравши двох опонентів, зіграв в “стіночку” з Філіпповим і пробив, але не сильно і прямо в руки Сидоренко.

В середині другого тайму Олександр Рябоконь провів подвійну заміну – Євген Чепурненко замінив Дениса Олійника, а Олександр Волков – Максима Банасевича. І вже за кілька хвилин у Десни був хороший момент – Мостовий пробив поруч зі стійкою.

На 74-й хвилині гри Філіппов обіграв опонента і вже майже увішов в штрафний майданчик, але капітан господарів поля Луценко грубо збив нападника Десни – жовта картка гравцю Геліоса і штрафний для Десни. Чепурненко пробив в обвід стінки, але Сидоренко врятував свою команду, зреагувавши на удар.

Сергій Сізіхін першу заміну провів на 80-й хвилині гри – замість А.А. Козлова на поле вийшов Зеленевич. І практично тут же сонячні провели другу заміну – Глушицький замість А.Є. Козлова. Останні хвилини гри, по суті, пройшли в рівній боротьбі – враховуючи ціну результату та силу суперника, ні Геліос, ні Десна не ризикували. Тому не дивно, що матч так і завершився нульовою нічиєю. Десна залишається на третьому місці, а Геліос – на четвертому.

Геліос – Десна 0:0

Геліос: Сидоренко, Шопін, Щасливцев, Луценко, А. Э. Козлов (Глушицький, 81), Скоблов, Гранкін, Субочев, С. Кравченко, Абеленцев (Кіча, 85), А. А. Козлов (Зеленевич, 80). Запасні: Котляров, Биков, Скарлош, Томенко, Глушицький.

Десна: Махновський, Парцванія, Братков, Чорноморець, Мостовий, Коберідзе, Олійник (Чепурненко, 68), Арвеладзе, Картушов, Банасевич (Волков, 68) , Філіппов (Кірієнко, 90). Запасні: Шевченко, Щедраков, Жук, Кірієнко, Мельник.

Попередження: Чорноморець, 33, Кравченко, 46, Скоблов, 59, Луценко, 74

 
http://desna.football/gelios-ta-desna-ne-viyavili-peremozhtsya-0-0/

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини