Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:26:02

"Сіверяни" скорочують відставання від лідерів: МФК Миколаїв - Десна 1:8

09.10.2017   07:59Агенцiя

В п’ятницю Геліос зіграв внічию (0:0 з Рухом), а Полтава взагалі програла – луцькій Волині (2:0). Тому в Миколаїв Десна приїхала вже знаючи результат конкурентів, адже в суботу втратив очки і Арсенал – каноніри “відстояли” нічию в Охтирці. Результати, звісно, “на руку” Десни, але осічкою конкурентів ще треба було скористатися, Миколаїв суперник не простий, не зважаючи на те, що в минулому сезоні Десна двічі обіграла корабелів із загальним рахунком 5:1.

За два дні до матчу з Миколаєвом Десна посилила свій склад екс-півзахисником Дніпра і Металіста Денисом Олійником. Новачок сіверян поїхав з командою в Миколаєв, але в заявку на гру не потрапив, адже провів з новим колективом лише два тренування. Тож зі старту на полі з’явився досить прогнозований склад (за винятком Олександра Головко) – Махновський на позиції голкіпера, лінія захиста Фаворов, Головко, Парцванія і Мостовий, а в центрі півзахисту знову тріо – Коберідзе, Арвеладзе і Чепурненко. На вістрі атаки – Філіппов,  а Волков і Картушов підтримують атаку з флангів.

Десна, як і передбачалося, розпочала гру з позиції сили – контроль м’яча, кількість ударів і кутових, все на користь сіверян. Але варто додати, що на гру, звісно, вплинула і якість газону – миколаївське поле не витримало дощу і стало схоже на “болото”. Перший момент господарі поля створили на 21-й хвилині гри. Найкращий бомбардир Миколаєва Ігор Сікорський (7 голів) зіграв на випередження після подачі з лівого флангу і в один дотик пробив – м’яч пройшов поруч зі стійкою. А на 25-й хвилині гри Десна відкрила рахунок в матчі – Філіппов швидко зоорієнтувався в штрафному майданчику гостей і з близької відстані переграв Важинського, але арбітри відмінили взяття воріт, зафіксувавши положення поза грою. І буквально тут же Десна мала забивати “чесний” гол, але ні Філіппов, ні Волков не змогли замкнути прострільну передачу Фаворова.

На 32-й хвилині гри Десна заробила право на черговий кутовий (вже п’ятий в першому таймі) і це принесло результат – Фаворов головою замкнув подачу Волкова. Правий захисник Десни відкрив рахунок в матчі і записав у свій актив вже шостий гол в чемпіонаті. А вже перед самою перервою Фаворов оформив дубль. Знову подача кутового з лівого флангу, але вже у виконанні Картушова, призвела до взяття воріт – Фаворов першим зреагував на відскок м’яча і ударом в один дотик переправив його в сітку воріт Важиснкього. 0:2 в першому таймі.

На другий тайм команди вийшли в тих самих скаладах, і вже за кілька хвилин Десна довела рахунок до розгромного. І знову відзначився Фаворов – в активі правого захисника вже 8(!) голів. Важинський не втримав м’яч після подачі з правого флангу, а Фаворов скористався помилкою голкіпера і з близької відстані оформив хет-трик. Вже в наступній атаці рахунок мав стати ще більшим – Картушов обіграв захисника і вивів Філіппова на пусті ворота, але нападник Десни з близької відстані пробив вище воріт. Втім відзначимо, що в даному моменті Олександру завадив жахливий газон.

На 60-й хвилині гри господарі скоротили відставання в рахунку – курйозний гол забив Герасимець. Півзахисник Миколаєва виконував подачу в штрафний майданчик Десни, але м’яч “зрізався з ноги” і рикошетом від штанги опинився в стіці воріт Махновського – 1:3. Десна тут же пішла в атаку і за кілька хвилин знову забила, і знову після розиграшу кутового. Філіппов подав на Картушова, а Єгор в один дотик, не опускаючи м’яч на землю, пробив Важинскього. На 73-й хвилині гри Десна забила п’ятий м’яч.Нарешті забив Олександр Філіппов – нападник Десни підхопив м’яч ментрах в 30-ти від воріт Миколоаєва, обіграв Чучмана і вийшов один на один з голкіпером, як результат – 1:5 за 15 хвилин до завершення матчу.

На 77-й хвилині гри Олександр Рябоконь випустив на поле Ігора Кірієнко, і в першій же атаці нападник заробив пенальті. Чучман з порушенням правил зупинив прохід Кірієнка, а 11-метровий удар впевненно реалізував Денис Фаворов. На 80-й хвилині гри Олександр Рябоконь випустив на поле Банасевич, і Максим першим дотиком забив. Важинський зреагував на удар Філіппова після подачі кутового, а на добиванні першим опинився Банасевич – 1:7 на 81-й хвилині гри. Крапку в матчі поставив Олександр Волков – вже в доданий арбітром час півзахисник сильним ударом з лінії штрафного майданчика пробив Важинскього.

Десна розгромила Миколаїв і скоротила відставання від лідерів – до Полтави лише три очки, а Арсенал випереджає сіверян на сім. Вже найближчої середи Десна на своєму полі прийматиме Інгулець з Петрового. Початок гри о 16:00.

МФК Миколаїв – Десна 1:8

Голи: Герасимець, 60 – Фаворов, 33, 44, 46, 78 (з пенальті), Картушов, 68, Філіппов, 73, Банасевич, 81, Волков, 90

Миколаїв: Важинський, Чучман, Цебро, Лучик, Жичиков, Ковальов, Попов (Шарабура, 59), Герасимець, Заречнюк (Безсалов, 88), Сікорський, Гаврилюк (Аксьонов, 56). Головний тренер: Руслан Забранський.

Десна: Махновський, Фаворов, Головко, Парцванія, Мостовий (Чорноморець, 85), Коберідзе, Арвеладзе (Мельник, 70), Чепурненко (Кірієнко, 77), Картушов (Банасевич, 80), Волков, Філіппов (Щедраков, 85). Запасні: Шевченко, Коваленко. Головний тренер: Олександр Рябоконь.

Попередження: Арвеладзе, 29, Коберідзе, 35, Сікорський, 45, Жичиков, 63, Аксьонов, 70


http://desna.football/siveryani-skorochuyut-vidstavannya-vid-lideriv-mfk-mikolayiv-desna-1-8/

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини