Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:23:36

Десну не пустили до Прем’єр-ліги!

03.06.2017   09:19Агенцiя

2 червня 2017 року ввійде в історію футбольного клубу Десна – саме в цей день чиновники Федерації футболу України офіційно підтвердили, що чернігівський клуб не буде грати в УПЛ.

Два роки плідної роботи команди, тренерів, керівництва, всіх співробітників клубу та вболівальників виявилися нікому не потрібними. В нинішніх реаліях створити таку команду дуже не просто – в Чернігові підібрали самобутній колектив на чолі з одним з кращих тренерів України. Керівництво зі свого боку активно вкладало кошти в клуб – будівництво повноцінного тренувального поля, готельний комплекс, основне поле з електропідігрівом та системою поливу і все це за один рік. В планах було заміна Північної трибуни, але чи буде вона проводитися тепер, то вже інше питання. Не можна забути і про вболівальників, які цілий сезон не могли спостерігати за своєю улюбленою командою в рідному місці, та попри це активно виїздили на всі матчі Десни. Цікаво, хтось сумнівається, що на матчах УПЛ на стадіоні імені Гагаріна був би аншлаг?

Але це все лірика, по факту Федерація футболу вирішила “проштовхнути” в елітний дивізіон вигідний їм клуб, що в цьому більше – політики, грошей, корупції чи чогось іншого, та факт “красномовний”. Звісно, ніхто не зміг чітко аргументувати, чому було прийнято саме таке рішення, а на спілкування з вболівальниками (чернігівські фанати сьогодні організовано приїхали під стіни Федерації футболу), відправили замісника директора ліцензування ФФУ Сергія Задирана.

Чиновник визнав, що в Федерації порушили регламент і дозволили Вересу заявити основною ареною стадіон іншої області. Такі винятки рішенням Виконкому зробили лише для Олімпіка, Зорі і Шахтара, і це цілком логічно, враховуючи ситуацію на сході країни, але який може бути аргумент на користь Вереса, чому для них зробили виключення? Мабуть пояснення Юрія Дячук-Ставицького є найбільш логічним з можливого: “Західна Україна представлена в УПЛ лише одним клубом, тому я підтримав рішення допустити в вищий дивізіон ще один клуб із Заходу. Тим більше, що свого я часу теж грав у Рівному і люблю це місто”, от така аргументація від представника Карпат. Цікаво, що інші взагалі відмовилися коментувати свої рішення, а єдиний клуб, який підтримав Десну – київське Динамо.

Пояснити рішення Федерації не просто, але, як мінімум, запитання чиновникам можна поставити. Як заявив Задиран, ключове питання до Десни – відсутність фінансових гарантій та занижені зарплатні відомості. Цікаво, хтось знає які витрати несуть наші професійні клуби? Хто, крім Шахтаря офіційно показує свої витрати? Це, звісно, не правильно, все має бути прозоро, але такий принцип має бути однаковим для всіх. Чому Федерація не може відкрити джерела фінансування всіх клубів? Показати весь штат та зарплатні відомості? Це ж досить просто, змусьте всі клуби публікувати таку інформацію, чи опублікуйте на своєму офіційному сайті, у вас же є інформація про всі клуби? На це запитання Задиран відповіді не дав, традиційно заявивши, “приходьте до мене у вівторок і я вам все покажу”, але чому ви не можете показати це всім? Чому Десну змушуєте це зробити, а решту ні, поясніть, кому закон можна обходити, а кому його дотримуватися.

Наступне запитання – інфраструктура. Мабуть вже всі знають, що в Чернігові за рік зробили не мало, та Задиран цього не знав, а на запитання, коли ви востаннє були в Чернігові, відповів – кілька років тому. То чому чиновник, який приймає рішення по інфраструктурі клубів не може особисто приїхати і подивитися? Мабуть може, та немає бажання, чи швидше волі керівництва. Проте є воля на допуск в УПЛ ще одного клубу без місця прописки – Верес, який взагалі “дивним чином” потрапив до професійного футболу, і за три роки свого існування потрапив до елітного дивізіону. Комусь явно потрібен такий клуб, але точно не рівненським вболівальникам (одним з кращих в Україні) – їх просто використали, а команду перевезуть до Луцька чи, як запасний варіант, до Львова. Цікаво, що на такі рішення скажуть в УЄФА?

І на завершення кілька простих запитань до Федерації:

– Чому другий рік порушується регламент? (в минулому році вирішили “силовим методом” залишити в УПЛ Волинь, де тепер цей клуб? Вони, так само як і Верес, давали гарантії).

– Якщо Десна не відповідає вимогам ФФУ, то чому в УПЛ виходить Верес, а не Геліос, який два роки поспіль без проблем проходить атестацію та прагне вийти в еліту?

– Чому журналісти та вболівальники не можуть отримати вільний доступ до джерел фінансування всіх клубів України?

– Чому п’ять років поспіль до Десни не було запитань, і цей же самий атестаційний комітет видавав чернігівському клубу атестат для участі в змаганнях, а в останній момент все змінилося?

– На яких підставах Верес три роки поспіль отримує атестат і три роки поспіль йде на підвищення?

– Чи означає, що команда грамотних юристів є більш важливим за спортивний принцип?

– Чи означає, що багаторічні однотипні обіцянки є більш важливими за реальну роботу?

– Якщо закон один для всіх (регламент), то чому одним можна його порушувати, а іншим ні, де та грань, яку можна переходити?

– Чи є гарантія, що в разі невиконання обіцянок Верес знімуть зі змагань під егідою ФФУ?


http://desna.football/desnu-ne-pustili-do-prem-yer-ligi/

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини