Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 02:59:39

Спорт для всіх: Чернігівщина готується до тестування з фізичної підготовленості населення

24.05.2017   08:59Агенцiя

Один із показників рівня розвитку країни — загальний стан здоров’я її громадян. Тож держава піклується про створення належних умов для фізичного розвитку різних груп населення та покращення здоров’я нації.

Для отримання даних про рівень фізичної підготовленості українців щорічно проводиться загальнодержавне оцінювання. Воно відбувається шляхом складання передбачених законодавством спортивних нормативів.

На Чернігівщині у травні цього року створено обласну комісію з питань проведення щорічного оцінювання фізичної підготовленості населення.

23 травня, на засіданні цієї комісії під головуванням заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Наталії Романової обговорили організаційні питання здачі спортивних нормативів.

Директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Ніна Лемеш поінформувала, що для учнівської та студентської молоді, особового складу Збройних Сил України та інших військових формувань, правоохоронних органів, рятувальних та інших спеціальних служб щорічне оцінювання є обов’язковим. Для інших категорій громадян здійснюється на добровільній основі. До складання нормативів допускаються особи, які пройшли медичне обстеження і ознайомлені з вимогами заходів безпеки.

Крім того, очільниця профільного Департаменту наголосила, що оцінювання є підставою для порівняння показників фізичної підготовленості різних груп населення України з даними інших держав, зокрема країн євроатлантичного простору.

Також на засіданні розглянули інструкцію з організації, виконання та оформлення результатів тестування.

Представники Національної поліції, обласного військового комісаріату, Управління ДСНС України в області розказали, як в їхніх структурах відбуваються щорічні здачі спортивних нормативів.

У результаті обговорення члени обласної комісії дійшли згоди, що необхідно провести широку інформаційно-рекламну кампанію по залученню якомога більшої кількості учасників до спортивного тестування, розробити рекомендації для організації здачі нормативів у районах та містах, а також визначити спеціальні місця для проведення оцінювання, які б відповідали вимогам санітарії та безпеки.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини