Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 01:51:13

Валерій Куліч: Україні сьогодні не вистачає духу перемоги і духу переможця

05.04.2017   08:12Агенцiя

— Дуже добре, що призери олімпіад активно долучаються до пропаганди олімпійського руху в області. Адже ми повинні усім дітям Чернігівщини показати, що чемпіонами стають такі ж звичайні люди, — зазначив на засіданні виконкому відділення НОК України в Чернігівській області його голова Валерій Куліч.— Це важливо, бо сьогодні Україні не вистачає духу перемоги і духу переможця.

За той рік, що голова ОДА очолює обласне відділення НОК, олімпійський рух в області значно активізувався і вийшов на новий щабель. Як повідомили на засіданні, у рейтингу Національного олімпійського комітету України Чернігівське обласне відділення за підсумками попереднього року стало кращим в країні. Такий результат став можливим завдяки великій кількості та масовості спортивних заходів та покращанню їх матеріального та фінансового забезпечення.

До заходів популяризації олімпійського руху долучилися майже 170 тисяч мешканців області з усіх районів. Найбільш масовими стали «Олімпійський день» (15425 учасників), «Олімпійський урок» (59516 учасників), спортивна розминка «Do like Olimpians» (29265 учасників) та інші. Особливу увагу у своїй роботі обласне відділення НОК приділяло відпочинку й оздоровленню дітей загиблих учасників АТО.

Інший напрям діяльності відділення — розвиток олімпійських видів спорту в області.

— Основним нашим завданням минулого року було поліпшення не стільки кількісних, скільки якісних показників, — розповіла заступник голови відділення НОК України в Чернігівській області Ніна Лемеш. — Ми прагнули не лише якісніше проводити спортивні заходи, а й більше залучити спонсорської допомоги, збільшити розміри грошових винагород спортсменам та тренерам за високі спортивні досягнення. Таким чином нам вдалося залучити один мільйон триста вісімдесят тисяч гривень.

У поточному році робота в цьому напрямку триває. І вже під час сьогоднішнього засідання було вручено сертифікати на придбання спортивного обладнання чотирьом спортивним федераціям області: спортивного покриття для полу — федерації настільного тенісу, пари весел — федерації веслування на байдарках і каное, борцівського килима — федерації вільної та греко-римської боротьби, гідрокостюму — Центру фізкультури і спорту інвалідів «Інваспорт».

Під час сьогоднішнього засідання було затверджено Положення про визначення кращого спортсмена та тренера місяця і вручено нагороди переможцям січня та лютого. Ними відповідно стали: серед дорослих спортсменів — Руслан Ткаленко та Ірина Варвинець; серед молоді – Христина Дмитренко та Сергій Телень. Кращими тренерами січня – лютого визнано спортивні подружні пари Зоців та Ворчаків.

Крім того, виконком обласного відділення НОК затвердив перелік спортивних заходів на поточний рік та прийняв рішення про участь у заснуванні Агенції регіонального розвитку, покликаної генерувати проекти для розвитку об’єднаних територіальних громад.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.