Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 10:33:11

Регіональна комісія розпочала відбір пріоритетних спортивних об’єктів, що реконструюватимуться за кошт ДФРР

04.03.2017   09:50Агенцiя

Державний фонд регіонального розвитку (ДФРР) цьогоріч готовий виділити на потреби Чернігівщини близько 112,6 мільйона гривень.

З них не менш ніж по 10% необхідно розподілити на впровадження заходів з енергоефективності у навчальних та медичних закладах, стільки ж — на розвиток спортивної інфраструктури.

Про останнє детальніше говорили на засіданні регіональної комісії за участі першого заступника голови облдержадміністрації Леоніда Сахневича.

Такий порядок розгляду зумовлений тим, що оцінка проектів спортивної інфраструктури потребує обов’язкового погодження з профільним міністерством, а це займе деякий час.

Наразі до попереднього конкурсного відбору потрапили 18 об’єктів названого напряму. Загальна вартість робіт складатиме понад 62 мільйони гривень.

Про деякі з них, зокрема про стадіон зі штучним покриттям у Семенівці та спортивний комплекс у Мені, детальніше під час засідання розповіли замовники.

Читати також: Освітні заклади Менщини мають і тепло, і сучасну техніку — переконався Леонід Сахневич

Протягом наступного тижня члени регіональної комісії вивчатимуть подані заявки та голосуватимуть за першочергові, на їх погляд, проекти.

Серед основних критеріїв відбору: територія охоплення вирішення проблеми та вплив проекту на її вирішення; інноваційність проекту та співфінансування з інших джерел (місцевий бюджет, спонсорські кошти).

Необхідно також врахувати умови фінансування об’єктів та повноту пакету документів.

За результатами голосування створять рейтинг, який і пропонується на розгляд Мінрегіону.

- Варто зауважити, що Міністерство самостійно аналізує кожен об’єкт. Інколи рейтинг суттєво змінюється. Цьогоріч на остаточний варіант списку можуть вплинути народні депутати, що увійшли до складу комісії відомства. Треба врахувати й те, що впроваджується новий напрям серед класифікації об’єктів – «Нова школа». Цілком ймовірно, що саме на ньому зосередять увагу,  — наголосив Леонід Сахневич.

Додатковий конкурс оголошувався і на проекти з поліпшення засад надання адміністративних послуг. Однак, заявок на створення ЦНАПів в області не надійшло.

Варто зауважити, що прийом пропозицій завершився у листопаді минулого року. Їх розгляд було відтерміновано через внесення змін до Бюджетного кодексу.
 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини