Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 04:34:30

Чемпіонат України з боулінгу проходить у Чернігові

22.10.2011   12:24

У Чернігові на базі нещодавно відкритого розважального комплексу “Базис”, проходить 2-й етап чемпіонату України з боулінгу сезону 2011-2012 років.

“Ми вперше проводимо змагання в цьому місті і в цьому клубі. Тут чудове обладнання і хороші люди”, – поділився враженнями виконавчий директор Всеукраїнської федерації спортивного (десятикегельного) боулінгу, головний суддя змагань Андрій Папуша.

Кореспондентові УКРІНФОРМу він розповів, що загалом чемпіонат включає 10 етапів, які упродовж року проходять у різних містах України. Участь у них зазвичай бере 200-300 спортсменів, а в Чернігів позмагатися приїхало близько 80 чоловік. Така велика кількість етапів обумовлена бажанням організаторів надати можливість кожному боулеру набрати необхідну кількість рейтингових очок. За їх сумою наприкінці сезону і визначатиметься чемпіон.

За словами А.Папуші, боулінг – спорт демократичний. В нього можуть грати як дорослі – чоловіки й жінки, так і діти. Попри те, що куля важить 8 кг, для того, щоб її вправно кинути, силаком бути необов’язково. “Це – питання техніки, а не сили”, – зауважив співрозмовник. Натомість усерйоз боулінгом, зазначив він, часто займаються люди, які закінчили свою кар’єру в інших видах спорту – греблі, боротьбі, багатоборстві тощо. А тому серед спортменів-боулерів є екс-чемпіони світу і Олімпійських ігор.

Фінальні ігри 2-го етапу чемпіонату з боулінгу відбудуться в суботу. За їх підсумками буде визначено й нагороджено переможців. Спортсмену, якому 5 разів поспіль пощастить вибити 300 очок, тобто, зіграти ідеальну гру, федерація обіцяє подарувати 5-кімнатну квартиру в Києві. Хоча, як зауважив А.Папуша, “у світі ще немає людини, якій би вдалося ідеально зіграти 5 разів. Але ж прагнути чогось треба…”

Довідка. Всеукраїнська федерація спортивного боулінгу була створена в 1999 році. На сьогодні налічує 194 члени: 147 чоловіків та 47 жінок. Щороку українські спортсмени-боулери беруть участь у всіх найбільших міжнародних змаганнях. За час існування ВФСБ в її скарбничці налічується 10 золотих, 5 срібних та 5 бронзових медалей, завойованих на європейських чемпіонатах. Серед членів ФВСБ – 3 майстри спорту України міжнародного класу, 16 майстрів спорту України та 26 кандидатів.

http://www.ukrinform.ua/ukr/order/?id=1050909

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини