Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:45:04

У районному центрі зростають кращі бійці України, Європи й світу

20.02.2016   12:10

В нашій області швидко розвивається новий різновид єдиноборств – хортинг.

Це визнають розробники хортингу, задуманого як український національний вид спорту. А на Чернігівщині в свою чергу центром розвитку цього бойового мистецтва є Семенівка, де вже вдруге відбувся чемпіонат області.

30-40 секунд – і двобій завершено. Здається, таке можна побачити тільки в кіно. Або на чемпіонаті області з хортингу, що пройшов у Семенівці. І це не показовий виступ, а справжній поєдинок. А ця швидкість і вправність дій – показник рівня підготовки бійців. Чемпіонат зібрав спортсменів з Семенівки, Чернігова, Ніжина, Новгорода-Сіверського й Козельця.

Чемпіонат області пройшов удруге – обидва рази невипадково в Семенівці, адже в місцевій ДЮСШ тренуються чемпіони України й світу. Ця школа – гордість обласної Федерації хортингу, розповідає її керівник Павло Коровкевич.

Учасники змагань – від дітей 7 років і до дорослих. Даниїл Горєлий, представник Семенівської ДЮСШ, переміг у двох вікових групах: своїй (а цьому одинадцятикласнику — 17) і в дорослій (18-35 років). А на минулому чемпіонаті змагався в двох вагових категоріях: при власній вазі 70 кг бився в категорії 80 кг і переміг. Сам пояснює це не тільки фізичною, а й моральною та інтелектуальною підготовкою, притаманною хортингу, а ще підтримкою близьких.

Чемпіонка області Марина Меднікова підкреслює, що займаються в секції тільки за умови гарного навчання в школі.

Хортинг передбачає кілька напрямків: крім двобоїв, в яких є і ударна, і борцівська техніка, є ще показові виступи, воєнно-прикладний напрям, а загалом – ціла система виховання. Розроблені навчально-методичні програми для всіх вікових груп. Це й привертає до занять і новачків, і тих, хто нещодавно займався іншими видами спорту.

Для всіх учасників чемпіонат – це підготовка до всеукраїнських змагань, які пройдуть у березні.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини