Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:17:14

Чернігівська "Десна" оновлює власний рекорд найбільшої перемоги у Першій лізі

11.05.2015   09:19Агенцiя

Десна - Буковина 6:1. Розгром на класі

"Десна" (Чернігів) - "Буковина" (Чернівці) 6:1
Голи: Картушов 15, Кондратюк 23 (пен.), Крамар 27, Деребчинський 59, Деребчинський 63, Єлісєєв 73 - Палагнюк 88
"Десна": Сітало – Жук, Каваців, Єлісєєв, Сухомлинов (Смалько, 79) – Мельник – Картушов (Чуланов, 77), Кондратюк (Бовтрук, 58), Крамар (Кисіль, 72), Скепський – Деребчинський.
"Буковина": Когут – Жовтюк, Сухоцький, Терехов, Темерівський – Лисюк – Ситников (Королянчук, 64), Добровольський (Косован, 70), Загідулін (Булезюк, 39) – Головачук (Ушаков, 59), Палагнюк.
Попередження: Темерівський 22

Все, що треба було знати чернігівським вболівальникам перед матчам з "Буковиною", це останнє місце, яке займає суперник "Десни" і той факт, що після попереднього туру в Чернівцях відбулися серйозні кадрові зсуви – головний тренер Юрій Гій після відхиленої керівництвом клубу спроби піти у відставку заявив, що переоцінив можливості деяких футболістів. Мовляв, ті не відповідають рівню першої ліги і мусять поступитися місцем в основі.

Судячи зі стартового складу в Чернігові ці слова керманича стосувалися Андрія Власюка та Євгена Ушакова (Любомир Білоус та Сергій Ателькін були дискваліфіковані). Замість них у старті з’явилися Микола Жовтюк, який відразу отримав пов’язку капітана і зайняв місце на правому фланзі захисту, Сергій Загідулін (лівий фланг півзахисту), 18-річний центрхав Олег Добровольський і 20-річний форвард Юрій Головачук.

Втім, на користь ці зміни не зіграли. Жовтюк кілька разів провалювався на фланзі (добре, що обійшлося лише одним голом), Загідулін не дограв навіть до перерви і був змінений, а у Головачука і Добровольського, з огляду на перебіг подій у першому таймі, не було можливостей продемонструвати свої атакувальні здібності.

Натомість чернігівці з перших хвилин почали доводити, що така "Буковина" - це команда рівня Другої ліги. Вже до 5-ї хвилини головний об’єкт для дошкульних жартів у складі "Десни" Олександр Деребчинський мав двічі забивати. Спершу його удар з гострого кута парирував голкіпер гостей (коряво – прямо перед собою, на його щастя нікого поруч не було), а згодом після навісу з флангу форвард бив головою прямо по центр з 4-5 метрів. Вище воріт.

Ще за хвилину Картушов повторив дзеркально перший епізод імені Деребчинського – і знову Богдан Когут з труднощами з другої спроби зафіксував м’яч.

Міг забивати і Кондратюк, але після пасу з флангу від Скепського пробив низом з лінії карного впритул зі стійкою.

І вже на 15-й хвилині чернігівці нарешті перетворили кількість в якість. Картушов навісив зі штрафного з району кута карного майданчика, Когут нерішуче вийшов не перехоплення, очікуючи рикошет від чиєїсь голови, але м’яч, не торкнувшись нікого, влетів у сітку (є шанс, що все ж автором голу став Мельник, який міг ледь підправити м’яч).

Наступного разу рахунок на табло змінився теж завдяки Картушову. Він увірвався правим флангом у штрафний майданчик і дещо картинно упав, відчувши, що його ззаду за ногу зачепив Темерівський. Жовта картка порушнику і фірмовий пенальті від Кондратюка – без шансів для голкіпера.

Минуло ще три хвилини і вже Скепський, втік від опікунів лівим флангом, прострілив в центра на Крамара, який за допомогою рикошету зробив рахунок розгромним.

На цьому футбол в першому таймі закінчився – господарі вгамували атакувальний настрій, а гості так і не змогли взяти залишену напризволяще ініціативу.

Натомість оживилися буковинці на початку другого тайму. Кілька спроб атакувати, кілька ударів по воротах і чудовий момент від Палагнюка – з лінії штрафного по дузі в дальній кут над хрестовиною. Правда за хвилину він зіпсував враження про себе, пробивши з небезпечного штрафного настільки високо, що навіть в регбі очко би не нарахували.

Втім запал гостей швидко закінчився – а "Десна" відразу ж нагадала, що буває, коли футболісти грають в повну силу. Дубль Деребчинського – це взагалі тварина з Червоної книги. Перший гол він забив після кутового. Картушов подав низом, а форвард першим опинився на м’ячі на "п’ятачку" і проштовхнув снаряд в сітку.

Другий – результат короткої триходівки-стіночки Картушов – Деребчинський – Бовтрук – Деребчинський. Причому все це відбувалося на відстані 7-10 метрів від воріт і бити мав би Бовтрук і навіть до того Деребчинський, але вони невпевнено дріботіли перед м’ячем і не наважувалися на удар, передаючи ініціативу один одному. Вирішального удару все ж завдав форвард – низом з лінії воротарського.

Далі був ще один роковий для гостей кутовий з лівого флангу від Картушова (Єлісєєв головою пробив без шансів для Когута), такий самий момент у виконанні Мельника (поруч зі стійкою), Кисіль, який міг забити першим же дотиком, але "Буковину" врятував голкіпер і Бовтрук (знову добре зіграв воротар).

А завершилося все голом (голом престижу з огляду на підсумок це назвати важко – який вже тут престиж?) Василя Палагнюка. Він майстерно відіграв кількох суперників і ледве увійшовши в штрафний майданчик низом пробив в дальній кут, оформивши остаточний рахунок.


UA-Футбол

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини