Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 13:14:33

Новгород-Сіверська боксерка Анастасія Шпанюк стала чемпіонкою України з боксу. ВІДЕО

20.02.2015   11:20

Новгород-Сіверська боксерка Анастасія Шпанюк стала чемпіонкою України з боксу. Чемпіонський титул вона отримала на змаганнях, що пройшли в Чернівцях.

Анастасія Шпанюк

Анастасія Шпанюк

Наразі, вихованка Віктора Балабка готується до Чемпіонату світу, що пройде в Тайвані. Окрім Насті гідно представила Чернігівщину на Чернівецькому ринзі ще одна наша землячка: Валерія Єрошенко дійшла до півфіналу Всеукраїнських змагань і здобула бронзову нагороду.



З 3 по 8 лютого в місті Чернівці проходив чемпіонат з боксу серед жінок, молоді та юніорок, а також Кубок України з цього ж виду спорту, але виключно серед жінок.

У змаганнях Всеукраїнського рівня брали участь двісті найкращих боксерок з різних областей. До чернігівської збірної потрапили дві новгород-сіверські спортсменки: Анастасія Шпанюк та Валерія Єрошенко. Настя боксувала у категорії юніорки: у вазі 63 кілограми. За 5 змагальних днів вона двічі виходила на чернівецький ринг - обидва рази доводила свою перевагу над суперницями, які були з Волині, і стала Чемпіонкою України.

Анастасія Шпанюк - чемпіонка України з боксу: "Перший бій був легкий, тому що я боксувала тільки 1 раунд, з технічним нокаутом виграла. Другий бій я боксувала 3 раунди, у 3 раунді був технічний нокаут. Перша суперниця була не дуже важка, тому що з нею вже боксувала в Івано-Франківську і виграла. А з другою суперницею я перший раз боксувала - було не дуже легко, але я мріяла виграти, тому що такий шанс потрапити на Чемпіонат світу".

Здобувши золото на чемпіонаті України, Настя потрапила до складу національної збірної, і вже в травні представлятиме нашу державу на змаганнях світового рівня, що пройдуть в Тайвані.
Анастасія Шпанюк - чемпіонка України з боксу: "Я ще хвилююсь, перший раз в мене такий шанс, я буду готуватись, на збори поїду. Я буду намагатися зайняти призове місце".

Друга наша землячка Валерія Ярошенко боксувала у ваговій категорії: жінки у вазі 57 кілограмів. Вона також гідно представила Чернігівщину на Кубку України. До речі, у Валерії це був перший досвід на змаганнях всеукраїнського рівня".

Валерія Єрошенко - бронзова призерка України з боксу: "Це були для мене дуже важкі змагання, так як я початківець, і після травми у мене змагань серйозних не було. На чемпіонаті України ми планували отримати звання кандидату в майстри спорту - це було завдання на цілий рік. Боксувала я з дівчиною із Івано-Франківська, вона старша за мене, тобто вона вже два роки виступає як доросла, а я ще тільки перший раз, перший бій. Вона звісно сильніша за мене, я так вважаю, було страшно і важко. Важко було морально, тому що в мене досвіду небагато, мало боїв, а вона вже займається дуже давно".

Незважаючи на непростий поєдинок наша землячка виграла чвертьфінал з рахунком 2:1. У півфінальному поєдинку Валерія Єрошенко поступилась більш досвідченій боксерці з Черкас, і стала бронзовою призеркою України.

Валерія Єрошенко - бронзова призерка України з боксу: "Я отримала кандидата в майстри спорту - своє завдання на рік я виконала. Важко було його отримати у віковій категорії жінок, так як дорослі вже боксують на більш високому рівні, ніж юніори чи молодь - дуже важко було. Тому чесно, я не сподівалась, що отримаю, я вже думала, що програю".

Загалом, протягом кубку та чемпіонату України відбулось 122 поєдинки, 43 з них завершились технічними нокаутами. До речі, був на змаганнях і командний залік, за результатами якого перемогла збірна з київської області: у неї 7 золотих медалей. На другому місці боксери з Волині і Харкова - вони здобули по 5 найвищих нагород. Приємно відзначити, що у трійці призерів і Чернігівська область, у збірній за підсумками змагань 4 чемпіонки України.

 

Новгород-Сіверська РДТРК "Сіверська"

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини