Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 07:38:57

Кубок світу з біатлону. Перше історичне сходження на світовий подіум Артема Тищенка

16.02.2015   12:47Агенцiя

Чеське містечко Нове Место подарувало усім українським шанувальникам біатлону приємні хвилини високих досягнень вихованців обласної СДЮШОР з лижного спорту.

І, перш за все, відзначимо Артема Тищенка, який у складі збірної України в дебютній для світових стартів одиночній змішаній естафеті разом з олімпійською чемпіонкою Юлією Джимою здобув брозові медалі. Імена українців увійдуть в історію біатлону, як перших призерів експериментальної для Кубка світу гонки у форматі супермікст.

Як зазначила, заслужений тренер України Жанна Зоц, цей результат талановитого біатлоніста є логічним підсумком наполегливого сходження Артема до висот майстерності, але є лише початком його успіхів у суперечці із зірками світового біатлону.

Радісною стала для нас і класична змішана естафета, де збірна України завоювала призове третє місце. У складі команди вийшли Ірина Варвинець, Валентина Семеренко, Дмитро Підручний та Сергій Семенов. Сильнішими за українців у цій гонці виявилися збірні Норвегії та Чехії.

Зазначу, що Ірина Варвинець, студентка Чернігівського національного педуніверситету продемонструвала настільки потужний темп гонки і відмінні снайперські якості, що залишила за спиною набагато досвідченіших та іменитих суперниць, передавши переможний настрій своїм товаришам по збірній. Цей успіх українського квартету, приніс Ірині перший подіум на змаганнях Кубка світу.

На трасах  норвежського Холменколена, ідеальною стрільбою порадував Сергій Семенов, завоювавши свою другу медаль у цьому сезоні на етапах Кубка світу.

Чернігівцю  вдалося закрити 20 з 20 мішеней в індивідуальній гонці серед чоловіків на 20 км, що разом із пристойною швидкістю на дистанції дозволило Сергію піднятись на третю сходинку п'єдесталу пошани.

Окрім цього, цей успіх дозволив кращому спортсмену України січня (за рейтингом НОК України) очолити перегони за "малим кришталевим глобусом". У заліку індивідуальних гонок — Семенов має в своєму активі 102 очки, у найближчого переслідувача, чеха Міхала Шлезінгера — 82.

У понеділок наші біатлоністи приїхали до Чернігова і розпочали посилену підготовку до найважливішого змагання сезону - чемпіонату світу, який цього року відбудеться з 5 по 15 березня у фінському містечку Контіолахті.


Сергій Гайдук

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.