Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 15:29:32

Десна розійшлася миром з Полтавою

08.09.2014   10:21Агенцiя

Перед звітним матчем "Десна" мала неприємну безвиграшну серію матчів, яка разом з протистояннями Кубка налічувала вже три зустрічі

Відчувалося, що підопічні Олександра Рябоконя віддали занадто багато сил у кубковому матчі проти дніпропетровського "Дніпра" (0:1), після якого потрапили у певну психологічну яму, що перевтілилося на дві постіль поразки протягом чотирьох днів (від "Миколаєва" та дніпродзержинської "Сталі"). Однак все неприємне колись мало закінчуватися, і чернігівські вболівальники, яких до Полтави приїхало з півсотні, сподівалися, що саме у Полтаві деснян врешті-решт прорве.

Не слід забувати і про лазарет команди. Наприклад у матчі проти "Сталі" тренерський штаб "Десни" не міг розраховувати на основну трійку захисників (Смалько, Каваціва та Жука), яких скосили хвороби. Позитив - Щедраков відбув дискваліфікацію, через яку пропускав гру тижневої давності.

Трішки кращим чином справи йшли у полтавців. Незважаючи на той факт, що нападники "Полтави" у першості поки що показують вкрай низьку результативність (у 6 матчах забито лише 3 м'ячі, що є одним з найгірших результатів ліги), команда демонструє непогану турнірну ходу, що допомагає їй знаходитися на незначній відстані від лідерів перегонів. У разі своєї перемоги та втрати очок конкурентами команда Іллі Близнюка мала шанс підтягнутися до першої трійки.

Напередодні гри стався досить цікавий курйоз, пов'язаний з господарями. У інтерв'ю прес-службі донецького "Шахтаря" тренер команди гірників U-19 Валерій Кривенцов повідомив, що у них на сьогодні запланований товариський матч з ... ФК "Полтава". Згодом цю новину підхопили й інші Інтернет-видання, що дещо спантеличило деяких місцевих вболівальників. Насправді ця інформація не відповідала дійсності. Так, донецькі футболісти справді планували провести спаринг з полтавцями, однак не з "Полтавою", а дублем полтавської "Ворскли", про що наприклад "зелено-білі" знали зазделегіть.

Якщо ж повернутися до самого двобою, то він розпочався у середньому темпі. Обидві команди прагнули створити небезпеку біля чужих воріт, однак до ударів довгий час справа ніяк не доходила. На 7 хвилині гості несподівано отримали справжній подарунок долі: у боротьбі в штрафному майданчику м'яч відскочив до чомусь абсолютно вільного Агапова, який метрів з 4-х сильним ударом поцілив прямо у кіпера "Полтави" Кучинського. Господарі відповіли дальнім ударом Лісового - вище.

Загалом на старті територіальною перевагою жодний з клубів не володів, а ось боротьби було вдосталь. Зозуля на 23 хвилині мав непоганий шанс відкрити рахунок. Капітан "Ворскли" поборовся на другому поверсі, після чого м'яч парашутом перелетів кіпера "Десни", влучив у газон за метр до лінії воріт та вилетів у поле. Через хвилину Лісовий та Кравченко дальніми ударами нагадали про себе - неточно. Мав можливість забивати Зеленевич, який наніс підступний удар з розвороту - повз ворота.

Тайм завершився атаками гостей, головну скрипку яких грав Агапов, однак нічим особливим вони так і не завершилися.

За подібним сценарієм пройшла і друга половина протистояння. Кілька дальніх ударів - ось і все, чим по-справжньому запам'яталися футболісти. Можна лише відзначити момент "Десни", який виник за п'ять хвилин до закінчення основного часу матчу. Козак у ближньому бою намагався перекинути Кучинського, однак м'яч зрадницьки перелетів ворота.

Слід відзначити, що полтавцям у звітному матчі дуже не вистачало активного Насібуліна, який у минулій грі проти "Сталі" зазнав важкої травми, що практично повністю нівелює шанси на участь футболіста у найближчих матчах. Без нього гра попереду у господарів виглядала беззубою.

У підсумку, 0:0 - перервалася сумна серія команди з Чернігова (три поспіль поразки) та продовжується безгольова (третій постіль матч) полтавців.

Головний тренер "Десни" Олександр Рябоконь прокоментував нічию з ФК "Полтава" (0:0):

- Бойовий матч, ніхто не мав бажання програвати. Обидві команди діяли дисципліновано, тому моментів було не так вже й багато. У господарів вони виникали після стандартів, які добре виконував Лісовий. У нас також були шанси, однак, на жаль, ми їх не реалізували.

- Гру яких футболістів у вашій команді та господарів ви б могли відзначити?

- Суперників не буду відзначати - не моя робота. Хоча слід все ж таки згадати впевнену гру Кучинського. Відчувається, що у вас в клубі працюють хороші голкіпери у минулому та тренери тепер. А у нас сьогодні такий випадок, коли ніхто не провалився, всі зіграли рівно. Наш воротар (Шевченко), який досить довгий час не грав, відіграв на непоганому рівні.

Полтава. Стадіон "Локомотив". 1200 глядачів

ФК "Полтава" - "Десна" (Чернігів) 0:0

ФК "Полтава": Кучинський, Соломка (Шевчук 41), Коркішко (Семчук 74), Турчанов, Зозуля, Фомич (Бондаренко 62), Кравченко (Коваленко 46), Зеленевич, Парамонов, Лісовий, Бутенін

"Десна": Шевченко, Агапов (Картушов 72), Каваців, Сухомлинов, Бовтрук (Деребчинський 78), Воронченко, Кондратюк, Козак (Фурта 88), Мельник, Щедраков, Жук

Попередження: Коркішко 22, Зеленевич 62, Бондаренко 90 - Сухомлинов 49

ua-football.com

Останні новини Чернігівщини

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.