Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:06:23

Юні авіамоделісти України – взірець для світу!

24.07.2014   16:08Агенцiя

Юніори збірної України з авіамодельного спорту у класі радіокерованих планерів, до якої входять чернігівці Нікіта Шолом та Богдан Єрмак, на цьогорічному Чемпіонаті світу з авіамодельного спорту у Словаччині (місто Мартін) посіли перше місце, залишивши позад себе ще п’ятнадцять команд.

Другими стали спортсмени з Південної Африки, третіми — американці. Перед Чемпіонатом  світу, згідно положення, відбувся Кубок світу в якому прийняло участь майже 150 спортсменів, в тому числі 20 юніорів.

Серед юніорів перше місце в особистому заліку завоював спортсмен з Африки, третє – росіянин. А от срібло виборов чернігівець Богдан Єрмак, хоча авіамоделізмом займається лише два роки. На Чемпіонаті світу з радіокерованих моделей від України змагались три дорослих спортсмена та три юніора. В дорослій команді два чернігівця і один києвлянин, а в  дитячій команді – два з Києва і один з Чернігова. Змагання проходили п,ять днів. До фіналу, не дивлячись на примхи погоди, дійшло 10 чоловік. Серед них і наші два юніори;Антон Пєтєльгузов з Києва і Нікіта Шолом з Чернігова. В особистому заліку Нікіта Шолом, вихованець авіамодельного гуртка Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, виборов третє місце. Друге місце здобув юний авіамоделіст з Німеччини, а золоту медаль завоював італієць. А Пєтєльгузов Антон посів сьоме місце в особистому заліку. Всі спортивні моделі планерів, які брали участь у змаганнях серед 15 команд, конструктивно одинакові. Моделі планерів виготовлені чернігівцями знаходяться на рівні світових стандартів. Виходить, що перемога кується завдяки майстерності пілота, штурмана і  технічної команди. Всі спортсмени, окрім росіян, підтримували і всіляк допомагали  нашій збірній. Завдяки злагодженій роботі всієї команди, наші юніори в перше стали Чемпіонами світу і завоювали перехідний Кубок на два роки. Друге командне місце завоювали юні авіамоделісти з ЮАР, третє місце дісталось спортсменам з Америки, які буквально в останньому турі обігнали італійців. Дорослі спортсмени віддала всі сили на  змаганнях за для перемоги юніорів. Самі посіли 11 місце серед 30 команд Чемпіонату.

Текст Віктора Кошмала

Фото з архіву спортсменів та Кошмала.

Богдан Єрмак (зліва) та Нікіта Шолом (справа). 

Збірна юніорів України під час ногородження співала Гімн України. 

Нікіта Шолом - бронзовий призер Чемпіонату світу з радіокерованих планерів

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини