Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:51:51

Чернігівська шахівниця

20.07.2014   09:22Агенцiя

Вже багато років, а саме з 1966-го, в усьому світі 20 липня відзначають Міжнародний день шахів. Це свято проводиться за рішенням ФІДЕ — Всесвітньої шахової федерації (заснована в 1924 році). Починаючи з 2012-го, це свято щорічно відзначають 20 липня і в нашій країні. Започаткувала його Верховна Рада України.

Шахи – це інтелектуальний вид спорту з давніми історичними традиціями й потенційними можливостями. Гра в шахи розвиває логічне мислення, сприяє покращенню пам’яті, формує витримку та почуття відповідальності за доручену справу, здібності до самоаналізу й самостійного прийняття рішення. Шахи — невід’ємна складова загальнодержавної системи фізичної культури та спорту.

Психологи вважають, що шахи навчають правильно ставитися до невдач і помилок — аналізувати причини невдач, робити висновки й застосовувати їх у майбутньому, вони вчать мислити системно і стратегічно, створювати внутрішній план дій. Отже, виходить, що шахи — це не тільки інтелектуальна та дуже захоплююча гра, а ще й важлива складова гармонійного розвитку людини, одна зі сходинок її життєвого успіху.

Для відзначення Дня шахів у нашій області, нова федерація шахів Чернігівської області проводить якраз 20 липня об 11 годині чемпіонат області з бліцу, який відбудеться в Чернігові у приміщенні ДЮСШ № 1 (вул. Одинцова, 3-б).

З часу реєстрації федерації за її ініціативою проведено два чемпіонати області з класичних та активних шахів серед чоловіків. А також — турнір пам’яті В. О. Куратова й чемпіонати області серед дітей до 8, 10 та 12 років.

Зараз федерація налічує 75 членів. Члени федерації беруть активну участь у змаганнях не тільки в обласному центрі, а й за його межами. Зокрема, у травні цього року на відкритій першості з класичних шахів у м. Золотоноші (Черкаська область) пам’яті І. Болеславського третє місце серед ветеранів-пенсіонерів посів член нашої федерації, кандидат у майстри спорту чернігівець І. Цюренко. Гідно представляв нашу область та федерацію в м. Дніпропетровську на чемпіонаті України серед ветеранів 80-річний кандидат у майстри спорту з Чернігова О. Юрасов. Блискуче виступив на VIII шаховому фестивалі «Мукачівське літо-2014» чернігівський майстер та член федерації А. Нестерець, який виборов 1-ше місце в турнірі А, набравши 7,5 очка з 9 можливих.

Хочу подякувати всім спонсорам федерації, особливо народному депутату України Валерію Дубілю, який упродовж чотирьох років підтримує шахістів у проведенні обласних та міжнародних змагань.

З нагоди свята вітаю всіх шахістів області й поціновувачів цієї мудрої гри з Днем шахів в Україні! Зичу вам творчої наснаги, енергії, бажання вдосконалювати свою майстерність, незламної волі та багато яскравих партій, комбінацій, фантастичних задумів і блискучих ходів !


http://www.hvilya.com/blog/chernigivska_shakhivnicja/2014-07-17-1478

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини