Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 21:21:46

У Бречі відбувся чемпіонат України з кінного спорту. ФОТО

19.07.2014   12:19Агенцiя

У цьогорічному чемпіонаті України з подолання перешкод взяло участь п'ять команд з різних областей нашої держави.

Це спортсмени з Сумської області, Дніпропетровської, Київської, окремо команда Києва і команда Чернігівської області, у складі якої виступали брецькі наїзники – Андрій Рудий та Сергій Галій.

У змаганні взяли участь 42 спортивні конячки, 28 з яких мають високі нагороди і взяли участь у основних змаганнях з подолання перешкод, висотою 145 см.

 Три дні красивого шоу і непростих змагань

Для бажаючих побачити неймовірно красивих чотирикопитних спортсменів три дні із площі міста Корюківки курсував автобус. Організатори подбали про те, щоб гості безоплатно дісталися до місця проведення змагань з кінного спорту. Навіть мало розуміючись на цьому виді спорту, кожен присутній отримав естетичне задоволення. Спеціалісти ж були вражені рівнем організації змагань і серйозністю підходу до цього виду кінного спорту.



У перший день Чемпіонату, в п`ятницю, спортсмени змагалися за так званий командний приз. „Відстрибали” і п`ятирічки та шестирічки – спортивні коні, які тільки починають свою спортивну кар`єру. В суботу у змаганнях взяли участь 28 учасників, можна сказати, „матьорих” спортсменів, за плечима яких не одне змагання і не одна перемога. Змагання відбувалися у два гіди, тобто тури. У першому учасники мали подолати 15 бар`єрів по 140 см. заввишки. У другому турі було лише 9 перешкод, але планка була піднятою вже до 145 см. Найкращі визначалися за найменшою кількістю штрафних очок. Отож, найцікавіше відбувалося у неділю, на третій день змагань, коли до них були допущені тільки кращі з кращих. Серед п`ятнадцяти спортсменів був і представник КСК „Бреч” Андрій Рудий та його вихованець Балібо. Не отримавши жодного штрафного очка на маршруті «145», наш спортсмен виконав спортивний розряд майстра спорту. Помилки були допущені у „переприжці”, де планку підняли до 150 см. Андрій і Балібо посіли друге місце. Перше – виборов спортсмен із Сум – Василь Зайцев – майстер спорту міжнародного класу. За спортивним рейтингом – суперник досить серйозний.

 Плани і наміри

Наступною сходинкою для кінно-спортивного комплексу „Бреч” може стати Кубок України – найвищий щабель кінного спорту в Україні. Далі – тільки міжнародні змагання. Вже сьогодні точаться розмови, що Кубок відбуватиметься у маленькому селі Бреч, яке, завдяки своїм спортивним досягненням, зробило район більш впізнаваним серед інших місць України.

Сучасна Бреч працює у кількох напрямках: зелений туризм, розведення елітних коней, кінний спорт.

Савченко Вікторія, "Маяк"

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.