Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:46:23

Чернігівські спортсмени завойовують медалі різного ґатунку

02.07.2014   08:05

Багата чернігово-сіверська земля на талановиту й обдаровану молодь, зокрема, й у спорті.

Всього з початку 2014 року спортсменами області на офіційних міжнародних змаганнях завойовано 28 медалей з семі видів спорту. Це свідчить про те, що на Чернігівщині такі дбають про розвиток фізичної культури та спорту, дбайливо зберігають традиції виховання чемпіонів та активно популяризують здоровий спосіб життя. Про все це говорили під час чергового брифінгу для представників засобів масової інформації, який відбувся 1 липня.

За словами заступника директора Департаменту сім’ї, молоді та спорту – начальника управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Ігоря Григор’єва, до складу збірних команд України входять 176 спортсменів Чернігівщини. На сьогодні фаховим тренерським складом області підготовлено 12 майстрів спорту, 30 кандидатів у майстри спорту і 68 першорозрядників. Ми звикли до високих спортивних досягнень Андрія Деріземлі, Сергія Семенова, Артема Прими, Олени Костевич, Марії Буйок та поряд з ними вже зростають нові чемпіони, такі як Віталій Євтушенко, Дар`я Рожнятовська, Андрій Гребенюк, Дмитро Манжай.

Загалом для занять фізичною культурою і спортом в області функціонують 26 стадіонів, 415 спортивних залів, 10 критих плавальних басейнів, 1167 спортивних майданчиків, 771 футбольне поле, 41 фізкультурно-оздоровчий центр, 7 лижних, 4 веслувальні та 1 кінно-спортивна бази, а ще 109 стрілецьких тирів та 124 тренажерних залів. Всього до занять спортом та фізичною культурою на даний час залучено понад 60 тисяч осіб.

Поряд із олімпійськими видами спорту, значну увагу приділяють і розвитку фізукльтурно-оздоровчої і реабілітаційної роботі з інвалідами.

Але, як і в будь-якій галузі, проблемні питання виникають і в сфері фізичної культури та спорту. Зокрема, в області відсутні криті спортивні споруди великих розмірів з трибунами для глядачів, які б відповідали міжнародним стандартам. У Чернігові вже розпочали розробку проектно-кошторисної документації для будівництва комплексного спортивного центру зі стрілецьким тиром та ігровими залами. Вирішення цього питання дасть можливість спортсменам вести підготовку до важливих змагань протягом усього року.

З казначейськими непроплатами пов’язана і затримка реконструкції легкоатлетичних доріжок на стадіоні Державного підприємства «Олімпійський навчально-спортивний центр «Чернігів». Але, за словами Ігоря Григор`єва, кількість секцій з легкої атлетики не скорочується. Попри відсутність належної бази для підготовки, чернігівські атлети продовжують перемагати на рівні країни.

Потребує покращення і матеріально-технічна база дитячо-юнацьких спортивних шкіл області. Це питання наразі опрацьовується на рівні Міністерства молоді та спорту України.

За допомогою обласного осередку Національного олімпійського комітету України на Чернігівщині продовжується розвиток Олімпійського руху, професійного спорту та здорового способу життя. Про це повідомила секретар обласного осередку НОК Ніна Лемеш. Тільки у цьому році за їх підтримки відбулась велика кількість спортивних заходів, серед яких «Олімпійський день», «Олімпійське лелеченя», «Тато, мама, я – спортивна сім’я» та інші. Наразі робота по залученню дітей до фізичної культури і спорту активно проводиться в закладах оздоровлення та відпочинку.

Своїми враженнями про ХІ зимові Паралімпійські ігри, які пройшли в м. Сочі поділився срібний призер Ігор Рептюх. Він, зокрема, зазначив, що держава виконала всі забов`язання щодо забезпечення команди всім необхідним. Тому спортсмени зі свого боку доклали максимум зусиль щоб досягти високих спортивних результатів.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини