Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 07:14:06

Футбольним хуліганам не вдалося зіпсувати свято спорту

18.11.2013   07:53

Під час сьогоднішнього футбольного матчу між чернігівською «Десною» та харківськім «Геліосом» на стадіоні ім. Гагаріна в Чернігові стався інцидент.

Вже наприкінці матчу з боку від дальньої трибуни на паркан залізли молодики, які розвісили банер специфічного змісту. На додачу до банера, вони ще й запалили фаер.

Співробітники міліції, які забезпечували охорону громадського порядку в тому секторі стадіону, зробили молодикам зауваження та висловили вимогу загасити фаер. Натомість молоді люди у відповідь на законну вимогу працівників міліції почали висловлюватися на адресу міліціонерів нецензурною лайкою.

Коли працівники міліції наблизилися до хуліганів впритул, щоб змусити їх спуститися з огорожі, молодики застосували сльозогінний газ, а один з них ще й кинув у працівника міліції запалений фаер. Вогнем цього піротехнічного засобу було пошкоджено формений одяг на міліціонері (бушлат).

Під час затримання, бешкетники вчинили злісну непокору законним вимогам працівників міліції та намагалися втекти. Двоє хуліганів були затримані. Ними виявилися 16-річний мешканець Ніжина та 20-річний мешканець Славутича. У затриманих працівники міліції вилучили 2 балончики зі сльозогінним газом та димову шашку військового зразка.

До затриманих були викликані юристи з центру первинної правової допомоги, а неповнолітньому ще були викликані й батьки.

Після проходження медичного огляду на стан алкогольного сп'яніння молодики були доставлені до Чернігівського міського відділу міліції. Там щодо них були складені протоколи про адміністративне правопорушення за статтею 185 відповідного кодексу («злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця»). Санкція цієї статті передбачає покарання від штрафу в 136 грн. до адміністративного арешту на строк до 15 діб.

Також було складено адмінпротокол за ст. 195-6 КУпАП («порушення порядку виробництва, зберігання перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів»), яка передбачає покарання у вигляді штрафу від 595 до 1700 грн.

Після складання адміністративних протоколів порушники відпущені додому. Міру покарання молодикам за вчинені правопорушення визначить суд.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини