Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:18:18

Перша ліга. Десна - Геліос 1:0. До останніх хвилин

18.11.2013   07:49Агенцiя

16 листопада. Чернігів. Стадіон ім. Ю. Гагаріна Арбітр: Володимир Новохатній (Київ) "Десна" (Чернігів) - "Геліос" (Харків) 1:0

Голи: Каваців 89 "Десна": Шевченко, Смалько, Каваців, Мачуленко (Бовтрук 72), Чепурненко, Картушов, Кондратюк (Кругляк 87), Козак (Агапов 79), Мельник, Щедраков, Жук "Геліос": Сидоренко, Задоя, Качур, Яценко, Налигач (Чаус 90+3), Романенко (Кравченко 61), Герасимець, Хамільтон-Роллінгс (Михайлюк 21), Давидов, Собко, Борзенко Попередження: Козак 30, Каваців 45+1 - Давидов 34, Борзенко 52, Яценко 59, Кравченко 78, Качур 90+2

Останній домашній матч «Десни» зібрав на диво невелику аудиторію як для суботи, нормальної погоди і успішної серії чернігівців, що підняла їх на шосту сходинку турнірної таблиці. Не було навіть організованої підтримки від ультрас, що взагалі не пам’ятаю, коли спостерігалося в останній раз.

Ця тисяча стала свідком досить жвавої гри з великою кількістю атак і дальніх ударів. Хоча по-справжньому небезпечних моментів в першому таймі майже не виникало. Не вважати ж такими слаломний прохід Жука в дебюті матчу, коли його зупинив лише Борзенко вже в штрафному майданчику. Не будемо вихваляти і ривок Картушова, який мав завершитися виходом сам на сам, якби Єгор не відпустив далеко м'яч.

І таких епізодів було немало (більше в активі «Десни»). То Кондратюк грудьми прокине собі на хід, увірветься в карний майданчик і проб'є з льоту вище воріт. То Давидов втече правим флангом і чи то вдарить в дальній кут, чи то віддасть пас (хоч що він робив – зробив то неточно). То Смалько зробить кілька прострілів в штрафний майданчик (ніхто не відгукнувся)…

Насправді ж гольових моментів за перші 45 хвилин можна нарахувати чотири. Козак з 11-метрової позначки бив в падінні через себе (несильно і по центру) – раз.

Качур ледь не продавив Мельника, який прикривав корпусом м'яч для Шевченка, і воротареві довелося рятувати команду – два.

Мачуленко на останній хвилині «щучкою» бив метрів з п'яти – Сидоренко зіграв ідеально, перевівши м'яч на кутовий – три.

Кутовий – і Кондратюк б'є в нижній кут, де на лінії м'яч вибиває в поле захисник. Чотири.

З другим таймом на трибунах з'явилися ультрас, а на полі – голи (точніше – один). Проте спочатку гострими ударами обмінялися Картушов (з кута воротарського пробив трохи вище) і Задоя (метрів з 30 по дузі в нижній кут – Шевченко не спить).

А потім – 40 хвилин сумбуру і хаосу. Перевага «Десни» не перетворилася на щось вагоміше, ніж контроль м’яча і неточні передачі в штрафний майданчик. Та й поле не сприяло комбінаційній грі.

І лише під завісу матчу, коли чернігівці пішли більшими силами в атаку, довелося знову взятися за клавіатуру. Чепурненко, який весь час був непомітним на полі непогано приклався зі штрафного удару. Нічого надскладного для голкіпера, але цей епізод заслуговує на те, щоб про нього згадати – після нього трибуни завелися, а футболісти (особливо фланги) почали діяти гостріше. Пару разів Картушов, якого тепер опікає по 2-3 опоненти, намагався з боями прорватися на ударну позицію, але марно.

А коли четвертий арбітр вже пішов до кромки поля, аби повідомити глядачів, скільки хвилин буде компенсовано до основного часу, «Десна» заробила штрафний на правому фланзі атаки. Навіс в район 11-метрової позначки – і Каваців, вистрибує вище, ніж центральні захисники і випереджає голкіпера, який пішов на перехоплення. Захисник м’яко підрізав головою снаряд – і той опинився в сітці порожніх воріт.

Команди зіграли ще чотири компенсовані хвилини, але результат на табло не змінився. П’ята перемога «Десни» з рахунком 1:0. А з 18 забитих в чемпіонаті голів – рівно половину чернігівці провели в останні 10 хвилин гри (4 з них – в компенсований арбітром час).


http://www.ua-football.com/ukrainian/first/52852eea.html
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини