Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:49:30

Первая лига. "Десна" - "Авангард" 1:0. Максимум очок при мінімумі затрат

04.11.2013   07:35Агенцiя

"Десна" (Чернігів) - "Авангард" (Краматорськ) 1:0 Голи: Кондратюк, 80 (з пенальті) «Десна»: Шевченко – Жук, Каваців, Мельник, Смалько – Щедраков, Кондратюк (Чуланов, 86) – Бовтрук (Мачуленко, 68), Чепурненко, Картушов – Агапов (Козак, 61). «Авангард»: Пуговкін – Ковальов, Візавер, Кравченко, Резніков (Тищенко, 76) – Швець, Войтенко –Ямполь, Свиридов (Печонкін, 67), Піднебенний – Маленко (Сангаре, 46, Расков, 88). Попередження: Піднебенний, Ямполь, Тищенко, Войтенко, Пуговікін, Печонкін – Картушов Вилучення: Піднебенний, 87 (друга жовта картка)

Після виснажливого 120-хвилинного матчу проти запорізького «Металургу» в рамках 1/8 розіграшу Кубку України, слід було очікувати суттєвих змін у складі чернігівської команди. Втім, Олександр Рябоконь зробив лише три заміни – Федоренка, який серію пенальті провів з розпухлим коліном, поступився місцем у воротах Шевченку, замість Фурти на вістрі атаки з’явився Агапов, а в центрі поля орієнтованого на захист Чуланова підмінив більш атакуючий Кондратюк.

Гості теж посеред тижня грали кубковий матч. Але він тривав мінімально можливі 90 хвилин, та й суперник у команди Сергія Шевченка представляв не Прем’єр-лігу, а другий дивізіон українського футболу. Коротше кажучи, саме фактор Кубку повинен був мати ключовий вплив на перебіг подій у поєдинку – легкої прогулянки, незважаючи на кризу «Авангарду» (7 матчів без перемог в чемпіонаті, з яких лише два завершилися внічию, плюс кубкова поразка), чернігівцям ніхто не пророкував.

Гра з самого початку набула статусу тягучої: невисокі швидкості, неточні довгі передачі через півполя, мінімум небезпечних ударів. До середини тайму в рамку по разу влучили Чепурненко зі штрафного і Картушов, але сказати, що Пуговкін врятував команду не можна – м‘яч прилітав прямо туди, де стояв голкіпер.

Щодо Шевченка, то йому найбільше проблем завдав асистент арбітра перед стартовим свистком, коли попросив воротаря зачепити сітку біля однієї з хрестовин. Сам би лайнсмен з огляду на зріст не впорався. Лише на 24 хвилині Піднебенний вдало головою замкнув навіс з флангу – Шевченку довелося витягувати м’яч з-під хрестовини і перевести його на кутовий.

До перерви гості ще двічі загрожували воротам «Десни», але Ямполь метрів з 40 потужно пробив прямо в руки Шевченку, а Маленко в перспективній ситуації (до воріт було метрів 9-10) недолуго махнув ногою повз м’яч. Чернігівці ж і взагалі на другу половину першого тайму видали Пуговкіну одзвольчий лист.

А от на старті другого тайму голкіперу гостей довелося несолодко. Він помилився на виході і дозволив Мельнику головою пробити по порожнім воротам метрів з 12. Парашут капітана «Десни» мав «розкритися» в сітці, але в останню мить Швець врятував ворота, вибивши м’яч на кутовий.

А далі – звична картина других таймів на стадіоні імені Гагаріна: чернігівці вмикають швидкості і суперник починає не встигати, помилятися, давати більше простору футболістам «Десни». Піднебенний не встиг за опонентом, збивши його в центрі полі – жовта картка. Ямполь помилився, намагаючись випросити у арбітра пенальті – жовта карта за симуляцію. Опорники Авангарду дали більше свободи Картушову – він, змістившись з флангу в центр пробив поруч зі стійкою з 25 метрів.

Щоправда, надовго запалу господарів не вистачило. Гра перестала бути цікавою хвилин на 25, аж поки Мачуленко не розхитав опонента на фланзі і не прострілив у воротарський майданчик. А там Козак, що стояв спиною до воріт спробував переправити м’яч в сітку п’ятою. Пуговкін в карколомному стрибку парирував удар.

Це стало точкою відліку нового увімкнення швидкостей. Цього разу воно дали результат дуже швидко. От тільки дії арбітра в останні 10-12 хвилин дали привід гостям після матчу говорити про несправделивість результату. Хоча, навряд чи Олексій Москаленко помилився при прийнятті ключових рішень. Просто вони вклалися в короткий відтинок часу, створивши ефект «вбивства» команди.

Раз. Картушова грубо збивають в центрі поля – жовта картка Войтенку.

Два. Щедраков виконує штрафний довгою передачею на лінію воротарського, де Ковальов спочатку двома руками міцно обійняв Козака, а потім і завалив його на газон. Пенальті.

Три. Ковальов, Візавер і Пуговкін занадто активно вимагають у рефері, щоб той передумав. Жовта картка найбільш агресивному - воротареві.

Чотири. Печонкін вирішує використати пасивний протест, демонстративно заступивши за півколо під час пробиття пенальті. Усне попередження від арбітра – нуль реакції. Ще один гірчичник.

П’ять. Піднебенний на лівому фланзі атакує Картушова, який вже встиг зробити передачу на протилежний край. Асистент арбітра, перед очима якого це відбувалося, сигналізує головному і той показує жовту картку, яка стала для Піднебенного вже другою.

Правда, п’ятий епізод стався вже після того, як Кондратюк реалізував пенальті (Пуговкін вгадав, але м‘яч летів у самісінький кут), а Чепурненко ледь не подвоїв рахунок, влучивши зі штрафного в поперечину воріт.

В компенсовані 4 хвилини гості пішли великими силами в атаку і довгий час контролювали м’яч на підступах до воріт Шевченка, але жодного удару так і не завдали. Мінімальна перемога «Десни».

http://www.ua-football.com/ukrainian/first/52758fba.html
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини