Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 06:32:28

Кубок України. Десна - Металург (З) 1:1 (5:4). Чернігівська лотерея

31.10.2013   09:58Агенцiя

З третьої спроби чернігівська «Десна» все ж здолала бар’єр 1/8 фіналу Кубку України і вперше в своїй історії зіграє в чвертьфіналі цього турніру.

Запорізький «Металург», який приїхав до Чернігова з новим головним тренером не зумів зупинити підопічних Олександра Рябоконя.

Напередодні гри головною темою стала саме зміна головного тренера в запорізькій команді. З одного боку це мінус - Олег Таран навряд чи встиг провести бодай одне повноцінне тренування. А з іншого, такі зміни як правило дають імпульс команді. Кожен прагне довести тренеру свою профпридатність.

Чи потрібен металургам Кубок, чи вони зосередять зусилля на чемпіонаті? Питання перестало бути актуальним після того, як стало відомо, що матч найближчого туру першості не відбудеться - столичний «Арсенал» до Запоріжжя не приїде. Отже, економія сил, навіть якщо така думка і з’являлася у тренерського штабу і гравців, була знята з порядку денного. Остаточно будь-які роздуми щодо пріоритетів зникли після оголошення стартового складу гостей. Вийшла основа.

Незважаючи на насиченість середини поля (по два опорника з боку кожної команди) перші хвилини пройшли як на гойдалках – від воріт до воріт. Гості довгими передачами шукали попереду Штурка (частіше) і Шевчука, а чернігівці анітрохи не знітившись кілька разів втікали флангами.

Перший удар в рамку завдав Фурта, який корпусом відтер від м’яча кремезного (ледь не на голову вищого) Тейку і з лінії штрафного пробив низом. На жаль, прямо в руки голкіперу. Пройшло ще три хвилини і Фурта знову взув неповороткого Адольфа, увірвався в карний майданчик, прострілив, але Чепурненка в останній момент випередив Рудика. Бовтрук подав кутовий, а Картушов ударом зльоту влучив у сітку з зовнішнього боку.

Мабуть, зрозумівши, що на класі не перемогти, «металурги» активізувалися. Спочатку Жуніор втік від опонентів і прострілив вздовж воріт (ніхто не встиг замкнути), згодом Годін пробив метрів з 30 поруч зі стійкою, а потім Штурко зі штрафного спробував перекинути Федоренка. Голкіпер встиг повернутися. «Десна» відповіла атакою з елементами гандболу (ні, без рук, але з розташуванням по периметру карного майданчика і передачами один одному). Завершилося все потужним ударом Чуланова метрів з 20. Ех, якби трохи нижче…

Перед перервою змусив понервувати Федоренко. Спочатку він ледь не пропустив в ближній кут після удару Жуніора (м’яч підступно підскочив прямо перед голкіпером – довелося відбивати ліктем), а після подачі кутового помилився на виході. Добре, що ніхто з запоріжців не скористався цим.

Втім Федоренко відразу виправився, парирувавши небезпечний постріл зі штрафного у виконанні Годіна. Того сліпили лазером з трибун, але Олексій пробив класно, змусивши воротаря попрацювати.

Початок другого тайму ознаменувався претензіями до арбітра, який спочатку не піддався на апеляції сіверян і не призначив пенальті за перерваний (рукою, чи все ж ні?) простріл Щедракова, а потім вирішив, що Бовтрука Годін зупинив без порушення правил (чернігівець втікав у гостру контратаку).

А «Десна» продовжувала. Бовтрук втікає лівим флангом. Простріл. Успішно грає Грдлічка. Подача зі штрафного – Каваців б’є головою. Знову Грдлічка на місці. Нова атака і Фурті не дає вийти сам на сам з голкіпером Тейку, заробивши в цьому епізоді жовту картку (розгорталися би події по центру, а не на фланзі – побачив би камерунець червону).

«Металург» атакував скромніше. Рудика щільним дальнім ударом перевірив пильність Федоренка. Той витягнув м’яч з нижнього кута воріт. І ще Жуніор видав чудовий пас на Коротецького, але той з вигідної ситуації примудрився пробити вдвічі вище воріт.

Але як же відповіла «Десна»! Монахов провалився і Картушов «на електричці» обігнав його (хоча стартував метрів на три позаду), вийшов сам на сам, пробив Грдлічку, але той пригальмував своїм тілом м’яч. Цього вистачило, щоб Тейку встиг винести його за межі поля.

За 10 хвилин Єгор повторив свій рейд, але цього разу вихід сам на сам зірвав у відчайдушному підкаті Тейку. І тут почалося! Подача з кутового – м'яч влучає в руку когось з запорожців. Арбітр мовчить, витримавши тиск з боку сіверян. Картушов добиває – м'яч зрізається, але відскакує на Каваціва, який у падінні ледве не переправляє м’яч у сітку з 1 метра! А якщо згадати трохи неточні постріли Картушова, Козака, Чуланова… Здається, стільки 100-відсоткових моментів «Десна» не створила за всі матчі першого кола у чемпіонаті!

І кількість перейшла в якість на початку овертайму. Мачуленко з 20 метрів влучно низом пробив в кут воріт. Таран пішов ва-банк, замінивши захисника на форварда, що дозволило чернігівцям ще вільніше почуватися під час контратак. Одна з них на початку другого овертайму ледь не завершилася голом, але Козаку, який вискочив сам на сам не вдався парашут – Грдлічка без проблем зловив м'яч.

Не забиваєш ти… Штурко як ніж крізь масло пройшов весь захист «Десни», вийшов сам на сам і зрівняв рахунок. Гості спробували не доводити справу до пенальті і знову побігли вперед, але наразилися на контратаку – вихід сам на сам Картушова зірвав Коротецький, якого справедливо арбітр вигнав з поля. Після цього команди почали чекати на серію 11-метрових.

А там героєм стала… стійка воріт, в яку влучив Тейку. Жуніор, Чепурненко, Картушов, Матяж, Кондратюк, Максимов, Каваців, Штурко і Чуланов реалізували удари без шансів для голкіперів.

http://fcdesna.at.ua/

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини