Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 03:04:56

На чемпіонаті МВС України зі службового двоборства чернігівці зайняли І та ІІ особисті місця

24.09.2013   17:26

Незважаючи на негоду, учасники всеукраїнських змагань, які проходили на Тучинському військовому полігоні в Рівненської області, змогли показати гідні результати. Не пасли задніх і чернігівці.

Свої вміння у влучній стрільбі та швидкому бігові показали представники усіх областей України, а це більше півтори сотні правоохоронців. Учасниками двоборства стали 33 команди з усіх ГУМВС (УМВС) України, управлінь на залізницях та Головного управління внутрішніх військ. Організатори створили дуже хороші умови для їх проведення та підготували призи переможцю й призерам чемпіонату.

Керівництво УМВС України в Рівненській області створило всі умови для проведення такого чемпіонату в системі МВС України і всіляко підтримувало проведення подібних заходів.

Двоборство в себе включає спритність і влучність. Адже працівники міліції повинні при затриманні наздогнати злочинця і якщо необхідно – застосувати вогнепальну зброю

Учасники чемпіонату високо оцінили організацію змагань. Клімат, розуміння справи, завзятість, ентузіазм працівників обласного управління від генерала до рядового позитивно впливав на настрій учасників та суддівської колегії.

Подібні змагання проводилися вперше, це є відносно новий вид спорту. Полягає він у подоланні дистанції у три тисячі метрів у поєднанні зі стрільбою із пістолетів “Макаров” або “Форт”. Складність полягає в тому, що спортсмени долають перше коло – тисячу метрів, і повинні влучити п’ятьма пострілами в грудну мішень. Фізичні навантаження досить великі і підтримати влучність досить складно. Після другого кілометра дистанції вони також роблять п’ять пострілів у мішень. Останнє коло спортсмени долають без стрільби. Склад команди – чотири особи. Виступають учасники в чотирьох вікових групах. У працівників правоохоронних органів такі ситуації можуть виникати під час несення служби. А обставини при виконанні службових обов’язків не завжди сприятливі. Тому дощова погода сама провела учасникам іспит моральних, психологічних та фізичних якостей.

Задоволені проведенням чемпіонату і його учасники. Так, представник команди Чернігівщини старший інспектор з особливих доручень сектору професійної підготовки управління кадрового забезпечення УМВС в області підполковник міліції Олександр Єфименко зайняв особисте І місце. Його земляк – старший викладач навчальної частини навчального центру підготовки працівників ОВС УМВС в області майор міліції Дмитро Мироненко – ІІ особисте місце.

Загалом 48 правоохоронців отримали медалі, грамоти та цінні подарунки за переможні місця у змаганнях в індивідуальному заліку у своїх вікових категоріях.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини