Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:29:32

Фавбет Ліга 1. "Полтава" - "Десна" 3:1. Не гостинні полтавці

19.08.2013   07:38Агенцiя

ФК "Полтава" - "Десна" (Чернігів) 3:1 (0:0) 17 серпня. Полтава. Стадіон "Локомотив". 1700 глядачів. +27с. Оцінка поля - 3 Головний арбітр - Олексій Москаленко (Кривий Ріг) Помічники - В.Сухомлінов (Київ), С.Толмачов (Маріуполь) 4-й арбітр - Д.Сердюк (Полтава) Делегат ФФУ - В.Курганов (Олександрія)

ФК "Полтава": Кучинський, Чеботаєв, Даценко, Жданов (Фаворов, 57), Зозуля, Деркач (Лугачов, 68), Семененко, Насібулін, Шевчук (Цапій, 78), Турчанов (Нурідінов, 46), Тимченко
Головний тренер - Ілля Близнюк
"Десна": Шевченко, Жук, Чуланов, Щедраков, Білий (Стеценко, 73), Мельник, Мачуленко (Фурта, 80), Кондратюк, Малюк (Картушов, 60), Бовтрук (Каваців, 84), Агапов
Головний тренер - Олександр Рябоконь
Голи: Семененко (51), Білий (70, автогол), Насібулін (89) - Агапов (90+1)
Нереалізований пенальті: Кондратюк (56, поперечина)
Попередження: Щербаков (12), Агапов (13)
Чесна гра: 8,75 - 7,75

Для обох клубів звітний матч був першим офіційним в історії, хоча раніше клуби зустрічалися в товариських іграх. В минулому турі полтавські футболісти зазнали поразки в Чернівцях від місцевої "Буковини", тому немає нічого дивного в тому, що господарі перед грою налаштовувалися лише на перемогу. Що ж стосується "Десни", то підопічні Олександра Рябоконя були у більш кращому настрої після впевненої домашньої перемоги над "УкрАгроКомом". Відстань у середині турнірної таблиці між клубами ліги є мінімальною, тому у разі перемоги одна з команд мала змогу піднятися на кілька місць вгору.

Перша частина матчу пройшла за досить рівної гри. Господарі в основному діяли за рахунок флангів, а чернігівці надавали перевагу стандартам. На 15 хвилині футболістам "Десни" вдалося створити один з найнебезпечніших моментів за весь тайм. Одноклубники вивели на оперативний простріл Агапова, який з лівого флангу увірвався до штрафної полтавців та, здавалося, завдасть влучного удару по воротам, але в останній момент Жданов зіграв якісно у відборі та нейтралізував загрозу. Окрім цього капітан "Полтави" в одній із наступних атак своєї команди підключився до стандарту, після якого м'яч пролетів у лічених сантиметрах від поперечини воріт "Десни". Гості відповіли наприкінці тайму - Агапов з близької відстані розстрілював Кучинського - голкіпер полтавців перевів м'яч на кутовий.

Якщо загалом охарактеризувати першу 45-хвилинку, то не можна говорити, що одна з команд володіла перевагою. На полі була рівна гра, щоправда чернівчани в деяких моментах все ж таки виглядали поцікавіше господарів.

Після перерви Ілля Близнюк кинув в бій свіжого Нурідінова в надії на те, що команда активніше заграє в центрі. У підсумку так і вийшло. "Біло-чорні" додали в грі та почали частіше навідуватися до володінь Шевченка, і у підсумку саме господарі відкрили рахунок. Артему Семененку вдався невідпорний удар метрів з 13-ти - м'яч влетів у дальній від воротаря кут воріт.

Через п'ять хвилин Зозуля у власному штрафному, на думку головного арбітра гри, порушив правила проти Кондратюка, за що був призначений 11-метровий у бік "Полтави". Сам постраждалий визвався його пробити, однак реалізувати його колишньому футболісту "Ворскли" так і не судилося. Полтавців врятувала поперечина.

Незважаючи на нереалізований стандарт, футболісти "Десни" намагалися змінити сценарій матчу. Активний Мачуленко кілька разів перспективно навішував до штрафної, однак там або захисники полтавців добре грали, або нападники чернівчан не змогли дотягнутися до м'яча. Натомість господарі були більш успішніші в атаках та подвоїли рахунок. При розіграші чергового стандарту у верховій боротьбі Тимченко зійшовся з Білим, і саме від захисника деснянців м'яч вдруге влетів у ворота гостей.

Підопічні Рябоконя через хвилину мали реальний шанс скоротити рахунок в матчі. Знову стандарт - і знову Кучинський уміло зіграв на останньому рубежі, відбивши м'яч практично з лінії воріт.

До закінчення матчу залишалося ще близько 20-ти хвилин, але гості як не намагалися врятувати матч так його і не врятували. Натомість "Полтава" забила втретє. Владиславу Насібуліну вдався чудовий удар зі штрафного.

На останніх секундах гри "Десна" таки розмочити рахунок. Відзначився Микола Агапов.

3:1- "Полтава" здобула третю поспіль домашню перемогу.


http://www.ua-football.com/ukrainian/first/520dfea4.html
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини