Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:19:47

У Чернігові відбувся обласний фінал “Олімпійського лелеченя”

23.04.2013   08:05Агенцiя

Всеукраїнський спортивно-масовий захід серед дітей та юнацтва “Олімпійське лелеченя”, ініціатором і засновником якого є Національний олімпійський комітет України, прийшов до фінального завершення на Чернігівщині.

20 квітня ЗОШ № 34 м. Чернігова радо відкрила свої двері для 21 команди – переможців районних і міських етапів заходу. За підтримки Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, обласного центру фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх”, обласного управління з питань фізичного виховання та спорту Міністерства освіти, науки та молоді справжнє свято для дітей організував обласний осередок НОК України.

На святковому відкритті заходу учасників привітали директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації О.С. Сердюк, відповідальний секретар обласного осередку НОК України М. Г. Лазаренко та перша медалістка олімпійських ігор з часів незалежної України Валентина Цербе – Несіна. Заслужений майстер спорту України, призерка міжнародних змагань з біатлону Валентина Цербе урочисто внесла факел символічного олімпійського вогню, а призери міжнародних змагань з біатлону цього року Алла Гиленко, Артем Тищенко та брати Роман і Артем Прима внесли прапор НОК України.

Змагання проходили одночасно в двох святково прибраних залах школи: в актовому залі – учасники змагалися в конкурсі “Презентація команд”, в спортивному – в конкурсі “Комбінована естафета” і вікторині “Знавець олімпійського спорту” та грі “Боулінг”.

У цікавій та по-справжньому спортивній боротьбі перемогу виборола команда Дігтярівської ЗОШ Срібнянського району, яка і буде представляти область на Всеукраїнському етапі спортивного заходу.

Срібні нагороди здобула команда Варвинської гімназії, а бронзові – команда Бахмацької ЗОШ № 5. Переможці в окремих видах змагальної програми отримали дипломи та набори літератури на спортивну тематику. А найшвидшими в “Комбінованій естафеті” стала команда Дігтярівської школи Срібнянського району, найкраще презентували свою команду представники Чернігівського району(Михайло – Коцюбинська гімназія), найерудованішими виявилися знову представники Срібнянщини і перемогу у грі виборола команда ЗОШ №34 м. Чернігова.

Всі учасники заходу були нагороджені атрибутикою НОК України, сертифікатами від МакДональдс, солодощами від ПАТ Чернігівська кондитерська фабрика “Стріла”, яка спеціально до даного заходу виготовила цукерки з назвою “Олімпійське лелеченя”.

Спеціальними призами обласного осередку були відзначені наймолодші учасники змагань. Загалом в заході прийняло участь більше 350 дітей та дорослих, які висловлювали побажання наступного року знову зустрітися на заході “Олімпійське лелеченя”.


http://noc-cn.org/news/u_chernigovi_vidbuvsja_oblasnij_final_olimpijskogo_lelechenja/2013-04-22-811

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.