Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:42:41

Весняні перемоги чернігівських гімнасток на Міжнародному турнірі. ФОТО

19.03.2013   11:20

Гімнастки ДЮСШ «Чернігів» та ШВСМ привезли цілий весняний букет з 6 золотих, 3 срібних і 2 бронзових медалей!

Весняні перемоги чернігівських гімнасток на Міжнародному турнірі

Весняні перемоги чернігівських гімнасток на Міжнародному турнірі

Імена чернігівських переможниць VIII Міжнародного турніру з художньої гімнастики «Краса врятує світ»: учениці 19 школи Спешилова Діана, Петроченко Марина, Ревун Анастасія, Прищепа Анастасія, Дубина Ольга, Константинова Вероніка. Дуже добре виступили на змаганнях студентка 1 курсу ЧНПУ ім.Шевченка, вихованка ШВСМ Дубина Юлія за програмою МС і зайняла 2 місце. Куліч Дарина, Синицина Софія – 2 місце, Пушкар Ольга, Терешкова Ілана – 3 місце.Тренер команди - старший тренер Чернігівської області, суддя міжнародної категорії Юлія Бориско.

14 березня у Харкові підбили підсумки VIII Міжнародного турніру з художньої гімнастики «Краса врятує світ». Цього року для участі у змаганнях зібралися близько 500 учасників з України та Росії.
За словами організаторів, турнір викликає все більший інтерес серед молодих спортсменів. Вони переконані, що з кожним роком його популярність буде рости і в наступні роки його будуть проводити вже на новій харківській арені.

Віковий діапазон і спортивний рівень учасників турніру надзвичайно широкий - від трирічних дітей до майстрів спорту. Змагання проводилися з 11 березня до 13 березня.

Особливістю турніру є наявність безлічі вікових та інших категорій, чого немає, наприклад, на чемпіонатах України, тому багато гімнастики можуть відчути смак перемоги, а це немало важливо для їх розвитку та прагнення до нових вершин.

«Багатьом гімнасткам турнір «Краса врятує світ» відкрив двері у великий спорт. Багато хто з дівчат бере участь вже восьмий раз: починали ще зовсім маленькими, а зараз вже майстри спорту. Виступати в такому величезному залі дуже престижно, це дає не тільки путівку в життя, але і поштовх до нових досягнень », - зазначила головний суддя турніру Олена Савенко.

Турнір дає можливість випробувати себе та отримати досвід не лише гімнасткам, а і допомагає тренерам та суддям накопичувати знання, вміння, обмінюватися своїми методиками роботи з новими правилами, які в чому те, значно полегшили роботу, але все ж багато в чому поки досить важкі.

Додалося роботи і суддям. Про специфіку їх роботи з новими правилами розповіла суддя міжнародного класу, старший тренер Чернігівської області Юлія Бориско:

«Для суддів роботи додалося. Якщо раніше було чотири бригади, наприклад, окремо бригади виконання і артистичності, то зараз це одна бригада. Тепер суддям бригади, яка відповідає за виконання, потрібно стежити не тільки за помилками в техніці спортсменки, але і за артистичними помилками. У свою чергу, судді бригади «труднощів» раніше поділялася на бригаду, яка судила предмети, і яка судила тіло. Зараз це також одна бригада, яка оцінює, що робить предмет і тіло гімнастки, а також оцінює танцювальні доріжки. У суддів, звичайно, тепер більше роботи, але, тим не менш, ми справляємося. При цьому, на мій погляд, оцінка тепер стала більш об'єктивною. Якщо раніше бригада «артістік» найчастіше сильним гімнасткам ставила оцінки вище, а слабким навпаки нижче, навіть незважаючи на те, що гімнастка могла значно виразніший працювати, то тепер цього не відбувається».

Також Юлія Бориско відзначила високий рівень організації харківських турнірів, на які із задоволенням її гімнастки приїжджають вже протягом п'яти років, і завжди повертаються додому з медалями. За словами тренера, у Чернігові також хочуть відродити свій великий турнір, який вже багато років не проводився. Обласна федерація зараз поміняла свого президента, і новий керівник налаштований рішуче на те, щоб підняти рівень художньої гімнастики в Чернігівській області, яка має багато талановитих гімнасток, деякі з яких були серед кандидаток на участь у Олімпійських іграх 2012 року.

Турнір «Краса врятує світ» завершився нагородженням та урочистим врученням подарунків.

Попереду у гімнасток чимало інших турнірів, в яких вони, безсумнівно, проявлять себе не менш яскраво, і будуть впевнено йти до поставлених цілей.

За інформацією сайту http://rg.sport.ua

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини