Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:12:36

Деснянські розвідники - бронзові призери чемпіонату збройних сил України з військового біатлону

22.02.2013   08:11

У Новоград-Волинському, що на Житомирщині, на базі 30-ої окремої механізованої бригади вперше в історії вітчизняного війська відбулась першість Збройних Сил України із зимового військового біатлону.

В змаганнях взяли участь 6 команд, які представляли 6-й, 8-й та 13-й армійські корпуси Сухопутних військ, високомобільні десантні війська, Повітряне командування "Центр" Повітряних Сил та 169-й навчальний центр Сухопутних військ, що дислокується на Чернігівщині. "Десну" представляли біатлоністи розвідувального підрозділу 300-го навчального танкового полку, де командиром полковник Едуард Москальов.

Урочисто відкрили турнір командир 8-го армійського корпусу Сухопутних військ генерал-лейтенант Петро Литвин та начальник управління фізичної підготовки Центрального управління підготовки та повсякденної діяльності військ Збройних Сил України полковник Олег Чернявський.

За умовами змагань військові біатлоністи мали подолати 5 кілометрів лижної дистанції та влучно здійснити 10 одиночних пострілів із автомата АК-74 по мішені.
- Змагання пройшли у нелегких погодних умовах, - повідомив полковник Чернявський. - Сніг був вкритий кіркою і їхати по ньому було непросто. Втім, досвідчені лижники впоралися із завданням.

За результатами змагань перше командне місце з результатом 34 хвилини 32 секунди здобула команда 27-го реактивного артилерійського полку, що в Сумах. Друге місце посіла команда спортсменів 40-ї бригади тактичної авіації Повітряного командування "Центр" Повітряних Сил, третє -  за біатлоністами 169-го навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил. Деснянські розвідники показали час 41 хвилину 37 секунд.

  В особистому заліку найкращий результат у зимовому військовому біатлоні показав капітан Ігор Остапенко з Сумського реактивного артилерійського полку.
Переможців та кращих спортсменів організатори змагань нагородили кубками, медалями та грамотами.

 - Результати змагань показали, що у спорті перемагають команди тих військових частин, в яких велика увага приділяється фізичній підготовці, -  підсумував змагання полковник Олег Чернявський.

Вже влітку керівництво оборонного відомства планує провести змагання з літнього військового біатлону. Лижну гонку на 5000 метрів організатори змагань замінять на трьохкілометровий крос.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини